За перший квартал підприємцям Прикарпаття відшкодували ПДВ «автоматом» майже на 300 мільйонів більше, ніж торік

За перший квартал підприємцям Прикарпаття відшкодували ПДВ «автоматом» майже на 300 мільйонів більше, ніж торік

18.05.13 09:44 0 837
За перший квартал поточного року обсяг відшкодувань податку на додану вартість суб’єктам господарювання Івано-Франківської області зріс на 294,6 млн.грн., в порівнянні з відповідним періодом 2012 року, до 505,5 млн.грн, стверджують податківці.

В основному відшкодування податку на додану вартість отримали товаровиробники хімічної і харчової промисловості, які здійснюють експорт готової продукції.

Процедурою автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ скористались 9 підприємств області, яким відшкодовано за спрощеною процедурою 167,2 млн.грн. ПДВ, що складає 33 % загальної суми відшкодування.

Як зазначають в ДПС в області, здебільшого перешкодою в отриманні автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ суб’єктами господарювання є «недотримання ними одного з критеріїв – виплата працівникам заробітної плати, яка не перевищує у 2,5 розмір від мінімально встановленого законодавством рівня».

Саме збільшення заробітної плати дасть можливість підприємствам не тільки скористатись сервісом прискореного відшкодування, а й підвищити соціальне забезпечення своїх працівників, переконані податківці.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Проведено міжнародний ...
Наступна новина: Закарпатська область: на ...

КОМЕНТАРІ