Тернопільщина: на навчально-тренувальній базі Управління ДСНС відбувся VІІ-й обласний збір-змагання «Школа безпеки»

Тернопільщина: на навчально-тренувальній базі Управління ДСНС відбувся VІІ-й обласний збір-змагання «Школа безпеки»

18.05.13 11:38 0 878
16 травня у Тернополі відбувся традиційний VІІ-й обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки», приурочений пам'яті учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС полковника внутрішньої служби Леоніда Кудринського.

Цей дитячий громадський рух зібрав на навчально-тренувальній базі Управління ДСНС України у Тернопільській області понад 160 учасників з 18-ти команд-переможниць районних та міського зборів-змагань з різних куточків нашої області. Кількість юних спортсменів свідчить про те, що зацікавленість до таких випробувань не зменшується, а професія рятувальника стає дедалі популярнішою.

Відкрив захід перший заступник голови обласної державної адміністрації Микола Головач. Він побажав юним спортсменам наснаги та перемог, висловивши впевненість, що знання та навики, які молодь отримує у змаганнях «Школа безпеки», допоможуть в підвищенні рівня їх практичної підготовки до дій в екстремальних ситуаціях та в оволодінні ними навиками само- та взаємодопомоги, психологічної підготовки з питань реагування на надзвичайні ситуації, сприятимуть популяризації здорового і активного способу життя та професійній орієнтації й популяризації професії рятувальника, а також розвитку дитячого руху «Школа безпеки» в області.

Впродовж напруженого дня команди боролися за звання найкращої. Організатори змагань на всіх етапах створили умови, наближені до реальних, що допомогло дітям по-справжньому показати свої вміння та навички. На учасників очікувала насичена програма: вони долали зону техногенної аварії та пожежно-рятувальну смугу перешкод, рятували з висотної будівлі умовно-постраждалого, змагались у конкурсі представлення команд та агітаційно-презентаційному конкурсі з питань безпеки життєдіяльності й цивільного захисту, надавали першу медичну допомогу та проходили тестування з цього предмету.

Чудовий теплий сонячний день допомагав юним вогнеборцям гідно долати усі випробування. Аби дійти до фіналу діти долали чимало важких і складних випробувань, проявляючи справжні бійцівські якості – волю до перемоги, фізичну витривалість та високий рівень знань основ безпечної життєдіяльності.

Команди, чиї учасники показали кращі результати здобули призові місця. Третє місце вибороли учасники з Тернопільського району, друге посіла команда зі Зборова. Перемогу на обласному етапі збору-змагання «Школа безпеки» вибороли вихованці гуртка юних рятувальників будинку дитячої творчості міста Почаїв Кременецького району. До слова, будучи переможницею минулорічних обласних змагань, ця команда в серпні 2012 з честю виступила на ХІІ Всеукраїнських змаганнях юних рятувальників «Школа безпеки», де теж стала лідером, виборовши в нелегкій боротьбі, з-поміж 25 команд-учасниць, перше загальнокомандне місце. А згодом, у вересні, команда з Тернопільщини гідно представила Україну в Республіці Білорусь, ставши призерами Х Міжнародного зльоту юних пожежних-рятувальників, у якому брали участь команди з 13 країн світу.

За підсумками збору-змагання переможцям вручили перехідний Кубком пам'яті учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС полковника внутрішньої служби Леоніда Кудринського, грамоти Управління ДСНС України у Тернопільській області, обласного відділення ВГДР «Школа безпеки» та обласної організації «Союз Чорнобиль України», міського Товариства Червоного Хреста, кубками, медалями та цінними подарунками від організаторів та спонсорів, а від сім'ї Кудринських переможці на етапі подолання пожежно-рятувальної смуги перешкод одержали солодкий приз - торт.

Закриваючи захід, начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області генерал-майор служби цивільного захисту Євген Лукавий побажав юним рятувальникам і надалі вдосконалювати свою майстерність в рятувальній справі заради збереження найдорожчого – людського життя.

Згадуючи минулорічні змагання та спостерігаючи за майстерністю, яку діти демонстрували цього року можна бути впевненими – доки існує ентузіазм та щира зацікавленість у підростаючого покоління до рятувальної справи – до того часу доля майбутнього пожежно-рятувальної служби в надійних руках.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині для ...

КОМЕНТАРІ