Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт – на Верховинщині

Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт – на Верховинщині

19.05.13 12:20 0 1204
17 травня на Верховинщину прибув Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт у супроводі голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка. Високоповажних гостей зустріли хлібом-сіллю під супровід троїстих музик голова райдержадміністрації Василь Гондурак та голова районної ради Ярослав Кікінчук.

Джон Теффт з дружиною відвідав село Криворівня, так як високого гостя зацікавила неповторна гуцульська культура, яка, за його словами, тут так добре збережена.

Гості відвідали літературно-меморіальний музей Івана Франка, музей хату-ґражду та пам’ятку дерев’яної архітектури України – церкву Різдва Пресвятої Богородиці. Американський посол та його дружина були в захопленні від криворівнянської святині, особливо їх зацікавили древні книги з історії церкви та села, бо тим книгам, виявляється, ще більше років, ніж Сполученим Штатам Америки.

Також, завітали до Теодозії Плитки-Сорохан – родички і духовної посестри Параски Плитки-Горицвіт, творчий геній якої теж не залишив їх байдужими. Гості із задоволенням знайомилися з укладом життя гуцулів, їх звичаями і традиціями, милувалися нашим колоритним одягом та нашою гуцульською мовою.

Є надія, що цей візит стане початком співпраці між нашим високогірним районом та гірськими населеними пунктами Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: У Житомирі вшанували ...

КОМЕНТАРІ