На Закарпатті з електронним ключем Міндоходів можна звітувати до органів Пенсійного фонду

На Закарпатті з електронним ключем Міндоходів можна звітувати до органів Пенсійного фонду

19.05.13 19:05 0 1126
Завдяки розвитку систем передачі даних у Пенсійному фонді створена нова система автоматизованого формування та здачі звітності в Пенсійний фонд в електронній формі. Мета системи - надати користувачам можливість відмовитися від паперових звітів, а замість цього застосовувати Систему електронної звітності з використанням засобів електронного цифрового підпису (ЕЦП).

Для користувачів системи зменшується час на підготовку та здачу звітів у Пенсійний фонд, оскільки немає необхідності особистої явки в управління Фонду, відпадає необхідність заповнювати, друкувати, підписувати й ставити печатки на десятки, сотні, а то і тисячі персональних звітів, заощаджуються засоби на папір, амортизацію техніки, транспортні витрати, а головне - робочий час керівників і бухгалтерів підприємств.

Відповідно до Законів України «Про електронний цифровий підпис» від 22 травня 2003 року №852-IV та «Про електронні документи та електронний документообіг» від 22 травня 2003 року №851-IV Пенсійним фондом України розроблений «Порядок подання звітів в електронній формі», затверджений постановою правління Фонду від 19.04.2007 №7-7 і зареєстрований у Міністерстві юстиції 27.04.2007 за №436/13703.

Електронним звітом є звіт, сформований у спеціалізованому програмному забезпеченні, з обов'язковими електронними цифровими підписами посадових осіб страхувальника. Одержати електронні цифрові підписи й печатку можна в одному із акредитованих Центрів сертифікації ключів.

Електронні звіти з обов'язковими реквізитами не вимагають підтвердження на паперовому носії та, відповідно до законодавства, є оригіналами, мають юридичну чинність і можуть використовуватись як доказ у суді або під час розгляду в досудовому порядку.

ТЕХНОЛОГІЯ ПОДАННЯ ЗВІТУ В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ

1. За допомогою спеціалізованого програмного забезпечення АРМ-звіт страхувальника (АРМ-ЗС), який безкоштовно розповсюджується територіальними органами Пенсійного фонду, формується електронний звіт в xml-форматі. До поля «ім'я файлу» включено інформацію про страхувальника та час створення звіту.

2. Зібравши необхідний пакет документів любий бажаючий може безкоштовно отримати електронні ключі у Акредитованому Центрі Сертифікації ключів при ДПС у Закарпатській області, за допомогою яких можна підписати, зашифрувати звіти та отримати квітанції.

Увесь необхідний пакет документів, бланки, взірці, адреси та контактні телефони можна знайти на офіційному сайті центру http://acskidd.gov.ua

3. За допомогою сайту iFin.ua кожен має можливість безкоштовно відправити звіти до Пенсійного Фонду та отримати квітанції.

СТРОКИ ПОДАННЯ ЗВІТІВ В ЕЛЕКТРОННІЙ ФОРМІ

Для електронних звітів установлюються звітні періоди і строки подання, встановлені законодавством для відповідних звітів у паперовій формі. У випадку виявлення помилок або необхідності подачі уточнень, неможливості розшифровки квитанції або перевірки ЕЦП, страхувальник має право подати електронний звіт повторно або надати звіт на паперових носіях до управління Фонду, де страхувальник зареєстрований як платник страхових внесків. Діючим вважається останній електронний або паперовий звіт, представлений страхувальником до закінчення строків подання відповідної звітності, встановлених законодавством, а саме:

• Юридичні особи та фізичні особи з найманими працівниками - до 20 числа (включно) місяця, що настає за звітним.

• Фізичні особи без найманих працівників - до 1 квітня (включно) року, що настає за звітним.

ПЕРЕВАГИ

1. Скорочується час підготовки звітів приблизно в 3-4 рази.

2. В звіті значно зменшується кількість помилок, крім того звіт складений відповідно до вимог, як наслідок - виключення більшості штрафних санкцій.

3. Подання звітності без черги, не відвідуючи територіальні органи ПФУ.

4. Немає необхідності в підтвердженні даних електронних звітів у паперовому вигляді.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Роздрібні ціни на ...

КОМЕНТАРІ