На Тернопільщині навіть під час стаціонарного лікування на свободівців чинять тиск та переслідують правоохоронці

На Тернопільщині навіть під час стаціонарного лікування на свободівців чинять тиск та переслідують правоохоронці

19.05.13 11:39 0 1002
17 травня 2013 року свободівці, які прийшли підтримати побратима Андрія Юкала, що проходить курс стаціонарного лікування в одній із лікарень, помітили велику кількість осіб у цивільному. Націоналістів насторожив той факт, що усі "псевдохворі" поводилися дивно й помітно нервувались. Зважаючи на численні факти переслідувань і побиття націоналістів, що мають місце в різних регіонах України, було вирішено з'ясувати особи підозрілих людей.

При спробі голови Тернопільської обласної організації ВО "Свобода", депутата Тернопільської обласної ради Володимира Стаюри з'ясувати особи невідомих і причину перебування в закладі стаціонарного лікування більшість "псевдохворих" поспіхом залишили приміщення лікарні. Як згодом з'ясувалося, люди в цивільному – міліціянти. Свободівцям вдалося зафіксувати факти відвертої брехні правоохоронців на відеокамеру. Зокрема, співробітники міліції, які продемонстрували посвідчення, не змогли назвати причини перебування в лікарні протягом робочого дня. Свободівці впізнали серед "псевдохворих" провокаторів у цивільному, які 9 травня під час зустрічі з народними депутатами України, не представившись, затримували людей у тернопільському парку Слави.

Тернопільська обласна організація ВО "Свобода" розцінює дії правоохоронців як психологічний і моральний тиск на націоналістів. У разі продовження порушення лікарняного режиму пацієнта лікарні або підтвердження фактів переслідування націоналістів буде вжито заходів реагування та направлено звернення до Тернопільської обласної прокуратури та Служби безпеки України для перевірки фактів порушення законодавства.

Нагадаємо, що 16 травня 2013 року близько 16:00 члена молодіжної громадської організації "Сокіл" свободівця Андрія Юкала, незважаючи на стан здоров'я хлопця, який амбулаторно проходив курс лікування, на основі нібито рішення суду міліція забрала з дому та доправила до Тернопільського міськрайоного суду. Правоохоронці ігнорували неодноразові скарги націоналіста на стан здоров'я під час транспортування. За наполяганням рідних та побратимів свободівця, які зібралися біля приміщення суду, було викликано швидку допомогу. Після попереднього обстеження медиків діагностовано гіпертонічний криз та серцеву аритмію. Лікарі швидкої рекомендували доправити пацієнта в стаціонарний заклад охорони здоров'я. Проте коли швидка з увімкнутими проблисковими маячками вирушила в лікарню, "правоохоронці" намагалися перешкодити рухові автомобіля, для чого викликали наряд державної автоінспекції для допомоги в блокуванні руху швидкої.

Очевидно, що правоохоронці вкотре здійснили провокацію, яка могла призвести до тяжких наслідків. Утім, незважаючи на перешкоди з боку міліції і завдяки діям побратимів-депутатів, свободівця Андрія Юкала було госпіталізовано для подальшого лікування.

Відео: http://youtu.be/dazbXMadGN0

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чемпіонат Німеччини. ...

КОМЕНТАРІ