На Львівщині готуються до літнього сезону відпочинку

На Львівщині готуються до літнього сезону відпочинку

19.05.13 10:55 0 1040
Заступник начальника управління з запобігання надзвичайним ситуаціям – начальник відділу пожежної безпеки Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Львівській області Орест Галонько взяв участь у засіданні оперативного штабу з координації проведення оздоровчої кампанії 2013 року, яке відбулося під головуванням першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Богдана Матолича. До обговорення проблематики забезпечення безпечного літнього відпочинку були також залучені представники відповідних департаментів ЛОДА, Об’єднання профспілок Львівщини, УДАІ ГУМВС, Головного управління Держсанепідслужби та Територіального управління Держгірпромнагляду області.

Учасники оперативного штабу обговорили основні заходи з підготовки до сезону оздоровлення та загалом процес підготовки до роботи влітку, порядок скерування дітей до закладів оздоровлення та відпочинку, які фінансуються ЛОДА. Крім того фахівці оцінили стан медичного забезпечення закладів, що є важливим аспектом для формування умов безпечного відпочинку.

Про результати проведення планових перевірок стану пожежної та техногенної безпеки та готовності об’єктів відпочинку й оздоровлення дітей до функціонування, які проводилися упродовж квітня, доповів Орест Галонько. Він розповів, що під час перевірок виявлено низку суттєвих недоліків, які слід негайно усунути аби уникнути виникнення надзвичайних подій, які можуть загрожувати життю та здоров’ю дітей: «Деякі заклади оздоровлення та відпочинку, у яких є дерев’яні конструкції горищ, досі не оброблені вогнезахисним розчином, керівниками об’єктів не укладаються угоди на технічне обслуговування автоматичних систем пожежної сигналізації, сигнали від приймально- контрольних приладів не виводяться на пульти централізованого пожежного спостереження, приміщення та територія таборів не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння. Такі порушення є характерними для більшості суб’єктів господарювання, що надають послуги оздоровлення та відпочинку».

Враховуючи той факт, що певні види порушень не усуваються упродовж тривалого часу і не виконуються систематично, фахівці ГУ ДСНС Львівщини вживають усіх можливих запобіжних заходів для попередження виникнення біди, спілкуючись з керівниками об’єктів, проводячи роз’яснювальну роботу, інформацію по розгляду проблемних моментів надають до органів виконавчої влади, що в результаті дещо покращило становище по експлуатації об’єктів.

Продовжили обговорення тематики літнього відпочинку на селекторній відеоконференції з Віце-прем’єр-міністром України Костянтином Грищенком, у якій також взяли участь представники ДСНС Львівщини.

Учасники наради обговорили планові показники та стан матеріальної забезпеченості областей до оздоровчої кампанії 2013 року. Зокрема, розглянули стан готовності оздоровчих та відпочинкових закладів до прийому дітей, санітарну та епідеміологічну ситуацію, відповідність всіх протипожежних норм та наявність всієї необхідної дозвільної документації. У підсумку обговорення Віце-прем’єр-міністр дав доручення завершити всі роботи із підготовки та інспектування оздоровчих закладів до початку сезону, який стартує 1 червня, подати профільному Міністерству реальну статистику і поставити ситуацію на особистий контроль голів обласних державних адміністрацій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Франція легалізувала ...
Наступна новина: У Чернівцях святкували день ...

КОМЕНТАРІ