На Львівщині відбулися змагання юних рятувальників “Школа безпеки”

На Львівщині відбулися змагання юних рятувальників “Школа безпеки”

19.05.13 20:27 0 1078
У Брюховичах на тренувальній базі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області відбувся обласний етап змагання юних рятувальників “Школа безпеки”. Участь у змаганнях взяли близько трьохсот школярів Львівщини, які у складі 31 команди боролися за кубок переможця.

Організаторами змагань вже не перший рік є ГУ ДСНС Львівщини спільно з навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області, за підтримки служби у справах дітей обласної державної адміністрації, Львівської обласної організації “Спілка ветеранів Афганістану” та Львівського обласного відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху “Школа безпеки”.

Юні рятувальники демонстрували свої знання та вміння у шести конкурсах: оригінальне представлення команди, бойове розгортання, водна акваторія, у якому школярі на катамарані повинні були врятувати потерпілого із води, природна і техногенна смуга перешкод та медичне тестування.

Боротьба за перемогу велася активно та запекло адже учні змагалися на швидкість у одяганні захисного костюму Л-1, показували як користуватися приладами радіаційної та хімічної розвідки, засобами індивідуального захисту, детально знали, що повинно знаходитися у медичній аптечці кожного юного рятувальника, та як вміло надавати першу домедичну допомогу. Крім доброї пам’яті, швидкого та креативного мислення, справжньому переможцю слід володіти відмінними фізичними якостями. Перевірити це можна було під час долання смуги природних перешкод, на якій школярі, як справжні альпіністи, вилазили на дерева, вміло спускалися з них за допомогою спеціального спорядження, страхували один одного, демонструючи злагодженість дій та вміння прийти на допомогу.

Фаховому журі було досить складно визначити переможця адже майже всі учасники вдало проходили усі етапи змагань, але Миколаївська команда проявила себе краще за всіх і стала абсолютним переможцем змагань. Крім призових місць свої нагороди за участь отримали наймолодші та найактивніші учасники, а також команда у званні «За волю до перемоги».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: переможці ...
Наступна новина: Джон Теффт подякував ...

КОМЕНТАРІ