Тернопільщина: у травні в області погашено понад 700 тис. грн. боргу по зарплаті

Тернопільщина: у травні в області погашено понад 700 тис. грн. боргу по зарплаті

19.05.13 16:04 0 881
Завдяки проведеній органами виконавчої влади роботі, з початку року 20 підприємств області повністю погасили заборгованість із заробітної плати на суму 1,3 млн. грн., частково погасили заборгованість 11 підприємств на суму 0,9 млн. гривень.

Про це доповів під час селекторної наради з питань погашення заборгованості із заробітної плати заступник голови облдержадміністрації Василь Гецько.

Він також зазначив, що, за оперативними даними, тільки у травні 2013 року, завдяки співпраці з органами прокурати, в області погашено понад 700 тис. грн. боргу із заробітної плати.

Василь Гецько поінформував, що робочими групами здійснено 194 обстеження підприємств та суб’єктів підприємницької діяльності з питань своєчасності та в повному обсязі виплати заробітної плати.

За результатами перевірок керівникам внесено 214 пропозицій та рекомендацій щодо усунення виявлених порушень трудового законодавства; 6 матеріалів передано до правоохоронних органів; 40 ? до територіальної державної інспекції з питань праці у області.

За порушення законодавства про оплату праці державними інспекторами праці притягнуто до відповідальності 35 керівників підприємств-боржників, з них до дисциплінарної – 8 та до адміністративної – 21. Винесено 12 судових рішень.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ