На Житомирщині відбулася зустріч студентства з експертами з питань Європейської інтеграції

На Житомирщині відбулася зустріч студентства з експертами з питань Європейської інтеграції

19.05.13 20:48 0 917
У конференц-залі Житомирського національного агроекологічного університету в рамках проекту «Громадська приймальня» відбулася відкрита дискусія з експертами з питань Європейської інтеграції, приурочкена святкуванню Дня Європи в Україні. Захід організований департаментом сім`ї, молоді та спорту облдержадміністрації за ініціативи молодіжного об`єднання «Євроклуб».

Мета заходу – обговорення зі студентським активом Житомирського національного агроекологічного університету ситуації щодо перспектив реалізації євроінтеграційного курсу держави.

До активного обговорення учасників дискусії були запропоновано наступні теми виступів експертів з питань Європейської інтеграції: «Що дає Європейський союз своїм громадянам?», «Впровадження європейських стандартів у розвиток аграрного сектору України», «Європейські цінності та гендерний аспект», «Політика держави, щодо національних меншин».

В якості експерта виступав магістр міжнародної інформації Сергій Бабський. Найперше, що він запропонував у своєму виступі – це поглянути на те, чим живе Євросоюз та що потрібно знати молодому поколінню про євроінтеграцію?

За результатами проведеної відкритої дискусії студентської молоді з експертами, студенти визначили значення проведення Дня Європи в Україні - пропаганда європейських цінностей, формування європейського менталітету, стимулювання громадянської позиції у справі реалізації євроінтеграційного курсу держави.

Довідково: в області діє громадська приймальня для студентів, запроваджена департаментом сім`ї, молоді та спорту облдержадміністрації. До проекту «Громадська приймальня» для студентів вже долучилися Житомирський Національний агроекологічний університет, Житомирський державний педагогічний університет імені Івана Франка, Житомирський державний технологічний університет, будівельний коледж при Житомирському Національному агроекологічному університеті та Житомирський військовий інститут ім. С.П. Корольова. Щодо інших навчальних закладів обласного центру – підготовчий етап проекту триває.

Заходи громадської приймальні будуть проходити раз на місяць при кожному із залучених навчальних закладів міста. Наразі погоджено із керівництвом навчальних закладів розклад та приміщення для прийому студентів підчас роботи громадських приймалень. Звичайно, програму заходів буде погоджено із керівництвом та студентським активом кожного закладу. Студенти можуть подавати свої пропозиції щодо тематики для проведення зустрічі, адже такі заходи повинні максимально відповідала потребам та інтересам студентства.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Джон Теффт подякував ...
Наступна новина: На Буковині у мережі ...

КОМЕНТАРІ