У Чернівцях святкували день Європи

У Чернівцях святкували день Європи

19.05.13 11:06 0 922
День Європи в Україні відзначається у третю суботу травня. Цьогоріч він відбувся вже в одинадцяте. Напередодні цієї події Єврокомісія спрямувала до Ради ЄС пропозиції щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною. Це свято жителі нашого краю відзначають як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Традиційно урочиста церемонія відкриття Дня Європи відбулася й у Чернівцях. На вулиці О.Кобилянської протягом дня працює так зване “Європейське містечко”. У 13 наметах презентується географія, культура, історія найбільших міст держав-членів ЄС, представлена інформація про архітектурні  особливості різних країн Європи, облаштовані “куточки національних страв”.

Відвідав європейське містечко і керівник міста Віталій Михалішин, який завітав на свято разом із сім’єю. На церемонії відкриття, звернувшись до всіх присутніх він сказав: «Наше місто об’єднує у собі культури багатьох європейських країн. Чернівці виблискують на мапі України, приворожуючи людей з усіх куточків світу своєю надзвичайною красою. Однак шарм цього міста полягає не тільки в красі його архітектурних ансамблів, парків, вулиць і двориків. Насамперед його образ створюють самі чернівчани – як завжди, по-європейськи мудрі і толерантні. Окрім того, Чернівці – полікультурне місто. У нас відбувається чимало фестивалів, серед яких і добре знаний у Європі «MERIDIAN CZERNOWITZ». Молоде покоління чернівчан успішно осягає науки, щоб завтра втілити у життя нові плани і проекти – не менш вагомі, аніж здійснені їх попередниками. Можу сказати, кожен із них з гордістю несе почесне звання «чернівчанин»!

Наше місто  проводить політику гостинності і відкритості, ми дбаємо про те, щоб кожен турист, який відвідав Чернівці, не тільки залишився задоволеним, а й хотів знову сюди повернутися та позиціонуємо Чернівці, як сучасне, культурне європейське місто».

Вперше у Чернівцях  у рамках проведення Дня Європи відбулося вручення літературної премії імені Пауля Целана. Цьогоріч її отримав перекладач та дослідник творчості Целана, професор ЧНУ Петро Васильович Рихло.

Участь у святі взяли всі національно-культурні товариства нашого міста,  євроклуби шкіл  та вузів Чернівців. Також відбулася концертна програма, де свої номери представили культурні товариства міста, Центр дитячої та юнацької творчості “Юність Буковини” та Чернівецька обласна філармонія.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині у цьому ...

КОМЕНТАРІ