У Луцьку стартувала «Європейська олімпіада - 2013»

У Луцьку стартувала «Європейська олімпіада - 2013»

19.05.13 18:02 0 958
У залі засідань міської ради розпочався міжнародний конкурс знань про Європейський Союз «Європейська олімпіада – 2013», що традиційно відбувається в рамках відзначення Дня Європи. Його організатори - управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності та управління освіти Луцької міської ради.

Метою конкурсу є надання можливості учнівській молоді проявити свої знання щодо обізнаності про Європейський Союз, а також підтримати обдарованих її представників. У міжнародному конкурсі взяли участь школярі-знавці Європейського Союзу з Луцька, Жешува та Любліна Республіки Польща.

Відкрив Олімпіаду та привітав учасників Луцький міський голова Микола Романюк. «Луцька територіальна громада прагне стати повноправним членом європейської спільноти, учасники конкурсу – підтвердження цього. тут зібралися кращі з кращих, аби продемонструвати свої знання про Європейський Союз», - зазначив він. Також зауважив, що конкурс відбуватимуться під пильним оком представників з Любліна та Жешува Республіки Польща та подякував їм за те, що завітали до нашого міста.

«Майбутнє за вами. Міська влада намагатиметься роботи все, аби молодь мала можливість зустрічатися із представниками інших держав. Ми вже активно співпрацюємо над спільними проектами, зокрема – це «Польща-Білорусь-Україна». Ми зацікавлені, щоб співпраця поглиблювалась», - звернувся міський голова Микола Романюк до учасників Олімпіади та побажав їм успіху у виконанні завдань.

Приєднався до вітань міського голови і його заступник Тарас Яковлев. «Результат цього конкурсу – це налагодження співпраці та дружніх відносин між нашими сусідніми державами. Аби люди, які живуть у Польщі, краще знали Україну, й учасники конкурсу поглибили свої знання про Європу», - зазначив він.

Начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності міської ради Віра Кудрявцева розповіла про правила та умови конкурсу.

Старшокласники, які пройшли попередні шкільні відбори, виконуватимуть завдання олімпіади, складені у трьох рівнях складності. Тестові запитання, логічні ланцюжки та творчі завдання повинні підкоритися 31 юному ерудиту. Особливість завдань – вони складені англійською мовою, що зрівнює у мовному плані луцьких та польських школярів.

Підведення підсумків конкурсу та нагородження учасників відбудеться на головній сцені Дня Європи на Театральному майдані Луцька о 15 годині.

Всі учасники Олімпіади та переможці отримають дипломи Луцького міського голови та цінні подарунки від партнера святкувань ТМ мінеральна вода «Червона калина», які сприятимуть розвитку школярів. Зокрема всім учасникам дістануться акустичні системи, приз за 3 місце - безпровідна мишка, за 2 місце - потужна акустична система з підсилювачем, а беззаперечний переможець отримає багатофункціональний пристрій (принтер, сканер, копіювальний апарат). Також юні олімпійці отримають у подарунок книги та інформаційні матеріали від Представництва ЄС в Україні та дипломатичних установ.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Держфінінспекція в ...

КОМЕНТАРІ