День Європи у Луцьку продовжило «Євробачення-2013»

День Європи у Луцьку продовжило «Євробачення-2013»

19.05.13 10:11 0 1087
Святкуючи День Європи, центр Луцька накрила хвиля європейської культури та символіки. Театральний майдан ожив від різноманіття імпрез Європейського містечка та містечка Свята морозива «Рудь» від генерального спонсора Дня Європи ТМ «Рудь».

На Театральному майдані міста для лучан та гостей був представлений фестиваль шкільної творчості «Євробачення-2013», під час якого кожна школа міста піснями і танцями представляла одну з країн-членів Європейського Союзу. Фестиваль урочисто відкрили міський голова Микола Романюк, Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі та почесна гостя Дня Європи - Перший секретар Посольства Королівства Нідерландів Марісія Пехачек.

Микола Романюк привітав присутніх з Днем Європи. «Всі ми хочемо інтегруватися в Європейський Союз. Дуже приємно, що на Театральний майдан прийшло багато молоді. Адже вам будувати майбутні стосунки з Європою, майбутнє наше місто та Україну», - зазначив він та побажав усім щастя, здоров’я, добра, успіху та здійснення мрій.

Опісля до учасників свята звернувся Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі. Він побажав усім гарних святкувань та запросив на міжнародний музичний фестиваль «Музичні діалоги 2013», де поляки будуть презентувати своє музичне мистецтво.

Перший секретар Посольства Королівства Нідерландів Марісія Пехачек подякувала за запрошення до Луцька та побажала успіху усім учасникам фестивалю. Вона запросила присутніх поглибити свої знання з англійської мови у неформатному мовному клубі під відкритим небом на Театральному майдані міста.

Потім кожна з шкіл у музичних номерах представляли країни Європейського Союзу. Відтак Луцький навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 24 – технологічний ліцей» у танці «Моя маленька лялька» представляла Францію, у літературно-музичній композиції «Old but ever young Britain» Луцька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1 - Великобританію, країна Італія була представлена виставою воскових фігур «Обличчя Італії» Луцькою гімназією № 21 імені Михайла Кравчука, «Віденський вальс» у виконанні учнів Луцького навчально-виховного комплексу загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 10 демонстрував Австрію, музичною композицією «Свято вікінгів» була представлена Швеція (Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 17), літературно-музична композиція «Співоча подорож Данією» була подарована школярами Луцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 19, учні Луцького навчально-виховного комплексу «Гімназія № 14» у танці «Йоксу-полька» представляли Фінляндію, літературно-музична композиція «Іспанія живе в моєму серці» подарована учнями Луцької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 11, у танці «Сиртакі» представляли Грецію учні Луцької гімназії № 4 імені Модеста Левицького, «Весняні мотиви Словенії» продемонстрували учні Луцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15. Загалом у фестивалі «Євробачення-2013» взяли участь 25 луцьких шкіл, які представили 21 країну – члена Європейського Союзу.

Окрім цього, в рамках заходів з нагоди відзначення Дня Європи у Луцьку фотографи-професіонали та аматори «сушили» захоплюючі світлини «Луцьк – твоя маленька Європа» під відкритим небом, ініціатором якої виступив Центр туристичної інформації та послуг.

Найменші лучани та гості міста демонстрували своє художнє мистецтво й бачення Луцька у малюках на асфальті. Учасники дійства були нагороджені дипломами від організаторів та солодкими подарунками «Рудь».

Волонтери-майстри боді-арту зображували кожному бажаючому на руці чи обличчі традиційні європейські символи. Також на Театральному майдані працював інформаційний пункт, де волонтери надавали цікавим та допитливим інформаційно-презентаційні матеріали про Європу.

Проведення Дня Європи у нашому місті підтримав соціально відповідальний бізнес: ТМ мінеральна вода «Червона Калина», паб «Горище», СК «Олімпія», ПП «Західноукраїнська торгова компанія». Промоційно-інформаційну продукцію надали дипломатичні представництва країн-членів Європейського Союзу та Представництво ЄС в Україні.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігівщина: ...

КОМЕНТАРІ