Борис Клімчук: Діти потребують повноцінного та різноманітного відпочинку – не лише розваг, а й занять спортом, пізнавальних екскурсій, продуктивного дозвілля

Борис Клімчук: Діти потребують повноцінного та різноманітного відпочинку – не лише розваг, а й занять спортом, пізнавальних екскурсій, продуктивного дозвілля

19.05.13 13:13 0 910
Різностороннє дозвілля дітей - одне з головних завдань під час цьогорічного літнього оздоровчого періоду. На цьому наголошували під час виїзної розширеної наради голови облдержадміністрації Бориса Клімчука, в ході обговорення організації відпочинку і оздоровлення школярів влітку 2013 року.

 

Як зауважили на нараді, найкраще такі напрямки поєднують у стаціонарних позаміських та пришкільних таборах, де з дітьми працюють кваліфіковані спеціалісти: медики, спортсмени, вчителі та вихователі, організатори дозвілля.

 

Загалом, у 2013 році майже 5 тисяч дітей зможуть відпочивати у 12 позаміських таборах, різних форм власності та підпорядкування. Зміни розпочнуться 10-15 червня, а заклад «Оберіг» зустріне школярів уже 1 червня.

 

Окрім цього, в області працюватимуть і 624 табори відпочинку: 596 з денним перебуванням, 27- праці та відпочинку та одне наметове містечко. Активним дозвіллям у них планується охопити майже 52 тисяч дітей.

 

Як підкреслив голова облдержадміністрації Борис Клімчук, прискіпливу увагу необхідно звернути на безпеку та якість відпочинку: «Дотримання правил безпеки, якісне повноцінне харчування, різноманітне дозвілля, спорт – ось що потрібно дітям».

 

«На переконання Президента України, відпочинок - це не просто вільний час, а використаний для зміцнення здоров’я, отримання нових вмінь і навичок. Для цього треба організовувати профільні і тематичні зміни для обдарованих і талановитих, дітей з особливими потребами, юних спортсменів. Не можуть залишитися поза увагою і діти, які опинилися у складних життєвих обставинах», - підкреслив Борис Клімчук. «Особлива турбота – про дітей пільгових категорій. На Волині ми максимально охопимо їх оздоровленням та відпочинком», - зазначив він.

 

На стан готовності більшості дитячих оздоровчих та відпочинкових закладів становить 90%. В більшості заміських оздоровчих закладах завершуються поточні ремонти та роботи із чистки, дезінфекції споруд та мереж водопостачання.

 

На відпочинок та оздоровлення дітей цього літа спрямують понад 36 млн грн з різних джерел фінансування. 72 тисячі дітей матимуть можливість зміцнити здоров’я та корисно провести дозвілля у різних закладах відпочинку.

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Віталій ...
Наступна новина: "Ворскла" цікавиться ...

КОМЕНТАРІ