За дорученням голови облдержадміністрації Бориса Клімчука з 2010 року на Волині розпочато інтенсивну роботу над підвищенням туристичної привабливості краю

За дорученням голови облдержадміністрації Бориса Клімчука з 2010 року на Волині розпочато інтенсивну роботу над підвищенням туристичної привабливості краю

19.05.13 08:39 0 944
За дорученням голови облдержадміністрації Бориса Клімчука з 2010 року на Волині розпочато інтенсивну роботу над підвищенням туристичної привабливості краю. За цей період вдалось зробити багато: місця відпочинку стали більш впорядкованими та охайними. Збудовано кільцеву дорогу навколо озера Світязь та до урочище Гряда, відремонтовано низку під’їздних шляхів, здійснено благоустрій пляжних зон та місць масового відпочинку людей.

В області основна кількість закладів відпочинку зосереджена в рекреаційній зоні ур. Гряда Шацького району. Саме в смт Шацьк щороку голова облдержадміністрації проводить виїзну нараду з питань організації оздоровлення і відпочинку людей на території області. Актуальні теми для забезпечення комфортного відпочинку в 2013 році обговорили і . Екологи, санепідемологи та МНСники доповіли про проведені перевірки баз відпочинку щодо дотримання ними усіх санітарно-гігієнічних норм.

Зокрема, цьогоріч на території Волинської області функціонуватиме понад 100 оздоровчих закладів для дорослих, 95 баз відпочинку, з яких 86 розташовані на території Шацького району; понад 60 рекреаційних зон, відведених для купання: 26 пляжів, 9 пляжів при дитячих оздоровчих закладах і 29 водних рекреацій.

Організаційну роботу з підготовки цих об'єктів до літнього сезону-2013 розпочали ще торік восени. Профільними службами здійснено перевірки баз відпочинку та оздоровчих закладів, пляжів та водних рекреацій. Порушникам надані приписи з пропозиціями для покращення роботи.

Як наголошувалось, завдяки проведеній рекреаційній роботі у попередні роки в Шацькому районі цифра відпочиваючих за сезон зросла від 70 тис. до 100 тисяч осіб. Оскільки кількість бажаючих відвідати перлину Світязя збільшується, зростає і рекреаційне навантаження на екосистему. Тому акцентувалося на обов’язковому укладанні угод на вивезення твердих та рідких побутових відходів та підключенні усіх баз відпочинку до каналізаційної мережі, отриманні дозволів на спеціальне водокористування. Крім того, необхідно забезпечити роздільне сортування побутового сміття з подальшим вивезенням на спеціалізовані ліцензовані підприємства. Також відповідно до порядку здійснення держсанепіднагляду закладів оздоровлення та відпочинку, їх власники повинні підтверджувати безпечність та якість умов проживання, відпочинку, праці, послуг, які надаються, в т.ч. на підставі лабораторного контролю.

Незважаючи на позитивні зрушення, що відбулися в період оздоровчих сезонів в 2011 – 2012 років, на залишається низка баз відпочинку, які не привели у готовність до початку літнього сезону, чи не ліквідували старі будівлі. Тому, голова облдержадміністрації вкотре підкреслив, що бази відпочинку, які належним чином не будуть підготовлені до літнього сезону, відкриті не будуть. «Якщо власники здравниць не реагують на приписи профільних установ, надають людям неякісні умови для відпочинку, не оновлюють матеріально-технічну базу в закладі, то й працювати не будуть. Дамо краще шанс шачанам, які успішно розвивають зелений туризм. Вони думають не лише про прибутки, а й про комфорт гостей: годують туристів смачними стравами, надають чисту постіль, словом все необхідне», - зауважив Борис Клімчук.

Голова облдержадміністрації дав доручення профільним керівникам жорстко контролювати підготовчий процес баз відпочинку до літнього сезону.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ