Роздрібні ціни на продовольчі товари у Львівській області є нижчими аніж середні по Україні

Роздрібні ціни на продовольчі товари у Львівській області є нижчими аніж середні по Україні

19.05.13 19:16 0 1146
За даними моніторингу цін на споживчому ринку Львівської області, проведеного головним управління статистики у Львівській області, а також  з урахуванням даних Державної служби статистики України в мережевих супермаркетах, окремих підприємствах роздрібної торгівлі та на ринках,  станом на 14 травня 2013 року  ціни на продовольчі товари були такими:

За середніми роздрібними цінами на хліб житній, житньо-пшеничний Львівська область зайняла 6 місце серед регіонів України, причому середня ціна по області становила 4,58 грн./кг і була нижчою ніж середня роздрібна ціна по Україні (4,88 грн./кг). За цінами на хліб з борошна 1 ґатунку область посідає 16 місце.

Серед областей України Львівщина за рівнем цін на птицю (тушки курячі) займала 2-3 місце, причому середня ціна на птицю становила 20,58 грн./кг і була нижчою, ніж середня роздрібна ціна по Україні (21,56 грн./кг). За рівнем цін на свинину Львівщина на 3 місці – 42,58 грн./кг, при середній роздрібній ціні по Україні 46,51 грн./кг; на яловичину – на 10 місці – 53,90 грн./кг, при середній роздрібній ціні по Україні 55,57 грн./кг.

Нижчими ніж середні роздрібні ціни по Україні є ціни на крупу гречану – 4 місце в рейтингу, масло – 5 місце, сир м’який – 5 місце, цукор – 13 місце, яйце куряче – 12 місце.

За рівнем цін на картоплю Львівщина займала 1 місце – найнижча ціна по Україні, на моркву – 5 місце по Україні, причому середні роздрібні ціни в області є  нижчими ніж середні по Україні.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ