Житомирський військовий інститут ім. С. П. Корольова – осередок передових розробок у сфері сучасних технологій

Житомирський військовий інститут ім. С. П. Корольова – осередок передових розробок у сфері сучасних технологій

20.05.13 09:23 0 966
З нагоди Дня науки урочисте засідання відбулося у Житомирському військовому інституті ім. С. П. Корольова Національного авіаційного університету. Курсантів, викладачів привітав начальник інституту Юрій Даник. На його переконання, в сучасному світі найбільш інтенсивно розвиваються ті країни, які мають передові розробки в сфері космічних технологій, нано-технологій, телекомунікацій, обчислювальної техніки, інформатики, що визначають фундамент розвитку сучасного світу. І в цьому питанні, впевнений Юрій Даник, Житомирський військовий інститут – єдиний серед подібних в України, який працює в даному напрямку. І космос, і радіоелектроніка, і енергетика, і телекомунікаційні технології, всі технічні види розвідки, роботизовані системи – всі ці сфери є предметом посиленої уваги і розробок у цьому унікальному навчальному закладі. Вітаючи всіх присутніх у святковій залі, очільник інституту побажав кожному фахівцю, що працює в інституті, кожному, хто отримує тут освіту, - великих здобутків і досягнень.

З вітальним словом і найкращими побажаннями звернувся до учасників свята почесний гість – заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих. Він передав вітання від очільника області Сергія Рижука всім працівникам і студентам, за його словами, потужного науково-просвітницького центру, в якому проводяться серйозні пошукові та прикладні наукові дослідження, ведеться активна інформаційна діяльність, здійснюється підготовка висококваліфікованих спеціалістів за найбільш сучасними та важливими для держави та її обороноздатності напрямами.

«Високотехнологічні розробки Житомирського військового інституту, - зазначив Ярослав Долгих, - отримали високу оцінку керівництва Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства з надзвичайних ситуацій України, Служби безпеки України».

Науковими, науково-педагогічними працівниками, курсантами та студентами військового інституту розроблено та опубліковано майже чотири сотні наукових праць. Курсанти та студенти військового інституту є переможцями престижних всеукраїнських конкурсів та олімпіад.

«Всі ці досягнення та наукові доробки, - впевнений заступник керівника області, - стали можливими завдяки чіткій, злагодженій роботі викладацького колективу, керівництва закладу, які змогли створити всі умови для розвитку обдарованої молоді, надання їй можливості реалізувати свій творчий і науковий потенціал в інтересах розвитку держави, взаєморозумінню і ефективній співпраці викладачів і студентів».

Завдяки військовому інституту, наголосив Ярослав Долгих, Житомир сприймається як місто, у якому багато років культивується наука. У цього закладу є велике майбутнє.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Житомир долучився до ...

КОМЕНТАРІ