На Театральному майдані з вишитих рушників виклали Луцьк

На Театральному майдані з вишитих рушників виклали Луцьк

20.05.13 15:42 0 1034
У нашому місті вчетверте відбувся Всеукраїнський фестиваль вишитих рушників «Вишиті обереги єднання».

Вишитий рушник є важливим атрибутом української культури. З давніх-давен він - центральний елемент народних звичаїв та обрядів. З вишитим рушником благословляють на щасливе подружнє життя, одружуються, зустрічають гостей, на ньому хрестять дітей тощо.

Фестиваль відбувається з ініціативи заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького, за підтримки міської ради та обласної державної адміністрації.

Сьогоднішній захід розпочався ходою Пам’яті від Замкової площі до Театрального майдану в знак вшанування жертв політичних репресій.

Учасників та гостей фестивалю вітали духовенство УПЦ, УПЦ КП та УГКЦ.

Звернувся до лучан й міський голова Микола Романюк: « ми взяли участь у панахиді пам’яті жертв політичних репресій та з вишитими рушниками, які є символом нашого народу, пройшли ходою Пам’яті до Театрального майдану, аби віддати данину жертвам політичних репресій. Ця акція запам’ятається надовго лучанам».

Він також подякував усім, хто прийшли на центральний майдан міста з вишитими рушниками. «Добре, що до фестивалю долучилося багато молоді. Я впевнений, що на цій площі, серед різноманіття вишитих рушників, немає двох однакових. Нехай він й надалі буде хорошим символом нашої держави», – додав Микола Романюк.

лучани та гості міста створили вишитий оберіг єднання довжиною 630 метрів.

Крім того, перед Волинським обласним академічним українським музично-драматичним театром з вишитих рушників молодь виклала слово «Луцьк».

Заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький вручив сертифікат Книги Рекордів України директору спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 Валерію Півницькому та класному керівнику 10-А класу Олені Гуровій за реалізацію ідеї вишивання рушника представниками українських, російських, азійських і кавказьких народів «Рушник об’єднує націю». Участь у цьому процесі взяло 1163 особи. Довжина рушника становить 2,5 м., ширина 0,5 м.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі пройшов ...

КОМЕНТАРІ