Тернопільщина: фахівці обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели акцію «Світло життя»

Тернопільщина: фахівці обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели акцію «Світло життя»

21.05.13 14:06 0 1055
Соціально-профілактичну акцію «Світло життя», присвячену Всесвітньому Дня пам’яті людей, які померли від Сніду, провели 18 травня у Тернополі фахівці обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Захід відбувся на Театральному майдані обласного центру, в рамках програми «Здоров’я жінок України», яка реалізовується в області Агентством США з міжнародного розвитку (United States Agency for International Development, USAID).

Соціально-профілактична акція спрямована на вшанування пам’яті людей, які померли від СНІДу, формування здорового способу життя та підвищення рівня толерантного ставлення молоді до ВІЛ-позитивних осіб, привернення уваги суспільства до розповсюдження епідемії ВІЛ/СНІДу та її масштабів, інформування про збереження репродуктивного здоров’я та планування сім’ї.

У проведенні заходу взяли участь - Тернопільський міський та районний центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Тернопільська обласна організація товариства Червоного Хреста України, Тернопільський обласний комунальний центр профілактики та боротьби зі СНІДом, Тернопільська Міська Громадська Організація «Центр духовної та психологічної підтримки «Джерела», студенти Тернопільського національного технічного університету імені І.Пулюя та Тернопільського інституту інформаційних технологій.

У ході акції «Світло життя» центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та організаціями партнерами проведено бліц – опитування «Репродуктивне здоров’я – це важливо», здійснено анкетування на тему «Чи знаєте ви як захистити себе від ВІЛ-СНІДу?», організовано інтерактивну виставку з первинної профілактики ВІЛ-СНІДу «Маршрут безпеки», передтестове, після тестове консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію.

Також діяв інформаційний майданчик, ігротеки та конкурси у рамках програми «Здоров’я жінки» за сприяння Агентства США з міжнародного розвитку. Серед молоді розповсюджено інформаційні листівки.

Загалом в акції взяло участь близько 700 осіб.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-франківські ...

КОМЕНТАРІ