Івано-Франківщина: інформаційно-просвітницькі заходів «Життя розквітає»

Івано-Франківщина: інформаційно-просвітницькі заходів «Життя розквітає»

21.05.13 17:34 0 1175
За ініціативи обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на Прикарпатті розпочато місячник інформаційно-просвітницьких заходів «Життя розквітає», що триватиме з 17 травня по 17 червня.

Метою конкурсу є привернення уваги громадськості до пропаганди здорового способу життя, профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально-небезпечних захворювань серед молоді.

В рамках місячника разом із співорганізаторами (департаменти соціальної політики; освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту; охорони здоров’я; служба у справах дітей ОДА; УМВС України в Івано-Франківській області; обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом; обласний наркологічний диспансер; Івано-Франківський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»; громадські організації, благодійні фонди «Карітас», «Захід шанс», «Перемога», «РК в м. Івано-Франківську», обласна організація товариства «Червоного Хреста»,Молодіжна комісія Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ, НСОУ «Пласт», єпархіальна комісія «За тверезість життя», духовенство та ін.) заплановано проведенняробочих нарад, бесід, семінарів, тренінгових занять, відеолекторіїв, круглих столів, тематичних дискотек, диспутів тощо на профілактичну тематику.

Зокрема, 20 травня,відбувся тренінг на тему «Формування мультидисциплінарної команди під час профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу в молодіжному середовищі».

Організатори: обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і громадська організація «РК в м. Івано-Франківську».

Учасники заходу: фахівці із соціальної роботи, священнослужителі, дільничні інспектори УМВС в області, спеціалісти територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) з населених пунктів, в яких планується проведення комплексної профілактичної діяльності (с.Мединя, Галицького району; с.Збора, Калуського району; с.Старий Мізунь, Долинського району, сел.Обертин, Тлумацького району).

Розглянуто питання: ВІЛ/СНІД - визначення, клінічне протікання та лікування; основні теорії та моделі зміни поведінки; мультидисциплінарна команда: визначення, принципи створення та діяльності, оцінка ефективності та ін.

Одним з основних напрямків діяльностімережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є ініціювання створення мультидисциплінарних команд в сільській місцевості, що в свою чергу має на меті проведення інформаційно-просвітницьких заходів з профілактики шкідливих звичок, ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально-небезпечних захворювань, формування навичок здорового способу життя в дитячому та молодіжному середовищі.

У 2012- І квартал 2013 року соціальною роботою охоплено 93 ВІЛ-інфікованих осіб, яким надано 537 індивідуальних послуг, та 1047 осіб, в яких існують проблеми залежностей (4718 послуг). Соціальним супроводом охоплено 4 сім’ї, в них 6 дітей, з проблемами ВІЛ-інфекції/СНІДу, та 116 сімей, в них 320 дітей, з проблемами залежностей.

З метою надання соціальної допомоги вживачам психоактивних речовин (у т. ч. споживачам ін’єкційних наркотиків), зменшення шкоди, профілактики ВІЛ-інфекції, при ЦСССДМ створено та діють 7 Служб соціально-профілактичної роботи. За звітний період клієнтами даних Служб стали 294 осіб, що вживають наркотики ін’єкційним шляхом, яким надано 2781 індивідуальну послугу, та 243 особи з числа членів їх сімей та людей з найближчого оточення, яким надано 871 послугу.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницькі ділки на ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині у ...

КОМЕНТАРІ