Школа журналістики Івано-Франківської обласної організації НСЖУ відсвяткувала завершення першого навчального року

Школа журналістики Івано-Франківської обласної організації НСЖУ відсвяткувала завершення першого навчального року

21.05.13 19:03 0 857
Хоч перше заняття у Школі журналістики відбулося лише минулого вересня, слухачі вже мають чим пишатись: їхні творчі доробки побачили світ в газетах «Вечірній Івано-Франківськ - плюс», «Галицька Просвіта», «Народна воля», «Слово народу», «Гуцульський край», «Прикарпатська правда», на Івано-Франківській ОДТРК «Карпати» та ТРО «Тисмениця».

Зустріч з магістрами Варшавського університету, які навчалися за програмою студентського обміну в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника, допомогла цьогорічним випускникам, які вступають у виші Польщі, з’ясувати особливості навчання та роботи журналістів сусідньої держави.

Також керівництво школи висловило вдячність усім ЗМІ Івано-Франківської області, які повідомляли про діяльність школи у своїх матеріалах. А слухачі подякували за можливість спілкуватися з корифеями прикарпатської журналістики – заслуженими журналістами України, керівниками провідних ЗМІ, власкорами всеукраїнських телеканалів та Інтернет-видань. Як висловилася Ліліана Хомишин, випускниця школи і практикуючий журналіст: «Ми мали можливість отримати відповіді на запитання, які стосуються секретів журналістської творчості від метрів цієї професії».

Протягом року тут навчалося майже 60 молодих людей Прикарпаття: школярів, студентів і навіть журналістів-практиків. Їх вік – від 12 до 32 років.

На урочистому засіданні 14 цьогорічних випускників отримали Свідоцтва про закінчення навчання з рук голови Івано-Франківської обласної організації Національної спілки журналістів України Вікторії Плахти. Директор школи Наталія Димніч вручила подяки викладачам школи за активну співпрацю і значний особистий внесок у навчання й виховання гідної журналістської зміни. А завершили урочистості з нагоди закінчення навчального року поїздкою до криниці Святого Духа, відвідинами музею історії Галича й церкви в Крилосі, Музею народної архітектури та побуту Прикарпаття.

Після літніх канікул Школа журналістики Івано-Франківської обласної організації НСЖУ продовжить навчання.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ