З початку року волинські аграрії виробили продукції сільського господарства на 922,3 млн грн

З початку року волинські аграрії виробили продукції сільського господарства на 922,3 млн грн

21.05.13 14:15 0 982
За підсумками роботи господарського комплексу області у січні-квітні спостерігається активізація розвитку основних галузей економіки регіону. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Борис Клімчук на оперативній нараді, озвучуючи статистичні дані.

Зокрема, індекс промислової продукції становив 105,6%. Приріст забезпечено підприємствами переробної промисловості, насамперед з виробництва виробів з деревини, паперу та поліграфічної діяльності (+11,2%), харчових продуктів та напоїв (+5%), текстильного виробництва (+ 6,9%), машинобудування (+4,2%).

Продукції сільського господарства вироблено на суму 922,3 млн грн, а це - на 3,5% більше відповідного періоду 2012-г. На 7,5% зросло виробництво м’яса, на 0,9 % – молока, на 3,5% збільшилась чисельність поголів’я великої рогатої худоби.

Як відмітив Борис Клімчук, індекс споживчих цін в області у квітні ц.р. у порівнянні з груднем минулого року склав 99,7%, а загалом в Україні – 100,1%.

Спостерігається ріст в роздрібній торгівлі. За січень - квітень 2013 року оборот сягнув майже 5 млрд грн, що на 14,7% більше, ніж торік за такий ж період. Серед західних регіонів за приростом обсягів обороту роздрібної торгівлі на одного жителя Волинь займає 9 місце.

Борис Клімчук також додав, що середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника господарського комплексу області у березні становила 2 457 грн

«Маємо непогані результати. В цілому промисловість спрацювала добре. Хороший відсоток в торгівлі, а це означає, що є попит на продукцію волинського виробника. Поступово зростає і рівень зарплати. Звісно, поки що Волинь знаходиться лише на 21 сходинці серед інших регіонів, але за три роки випереджання інших областей ми піднялися на п’ять сходинок. Працюємо спільно й далі і лише на позитивний результат», - резюмував голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Комітет Верховної Ради ...

КОМЕНТАРІ