На Волині на реставрацію музею-садиби Ігоря Стравінського спрямовано 4,7 млн грн

На Волині на реставрацію музею-садиби Ігоря Стравінського спрямовано 4,7 млн грн

21.05.13 15:58 0 999
Під час робочої поїздки у Володимир-Волинський район заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк відвідав кілька об’єктів, де тривають роботи з реконструкції та облаштування. Зокрема, в Устилузі заступник голови облдержадміністрації проінспектував завершення реставрації садиби Ігоря Стравінського. На реконструкцію маєтку відомого композитора спрямовано 3,5 млн грн з державного та майже 1,2 млн грн – з обласного бюджетів. Реставраційні роботи будівлі планується завершити до кінця травня. У червні буде здійснено благоустрій території та монтаж експозиції у музеї-садибі.

Олександр Курилюк повідомив, що 29 травня на Волині відбудеться традиційний Х музичний фестиваль «Стравінський та Україна». Цьогоріч він приурочений 100-річчю балету Стравінського «Весна священна». Цей твір Ігор Стравінський замислив в Устилузі, з автентичного фольклору Волині і Полісся композитором запозичені дві веснянки. «Весну священну», а також балет «Жар птиця» на сцені театру імені Шевченка презентуватимуть артисти Харківського національного академічного театру опери і балету імені М.Лисенка.

Заступник голови облдержадміністрації також відвідав с. Охнівку Володимир-Волинського району, де завершується облаштування поховань та встановлення пам’ятного знаку за честь вшанування жертв Волинської трагедії 1942-1943 років.

Олександр КУрилюк оглянув і відремонтоване дитяче відділення Володимир-Волинської центральної районної лікарні.

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Шахтар" цікавиться ...
Наступна новина: Волинський проект ...

КОМЕНТАРІ