Чернівці: Міський пляж відкриється для відвідувачів 1 червня

Чернівці: Міський пляж відкриється для відвідувачів 1 червня

21.05.13 17:25 0 1203
Триває підготовка чернівецького міського пляжу до купального сезону. У весняно-літній період 2013 року місцем масового відпочинку населення на воді в межах міста визначено територію міського пляжу на вул. Донбасівській. Відповідальність за утримання та організацію його діяльності несе комунальна бюджетна установа «Чернівецька міська рятувальна служба на воді».

Згідно з розпорядженням секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина «Чернівецькій міській рятувальній службі на воді» доручено здійснити необхідний комплекс заходів щодо функціонування пляжу, привести в готовність рятувально-водолазне спорядження, плавзасоби, аварійно-пошукову маневрену групу та організувати чергування рятувальників на станції та у місцях масового відпочинку людей. У компетенції рятувальної служби – попередження та недопущення загибелі людей на воді. До слова, минулоріч у Чернівцях на водоймах, біля яких працюють рятувальні служби, не сталося жодного фатального випадку. Завдяки зусиллям рятувальників врятовано щонайменше 70 людських життів.

Водолази служби повинні обстежити дно акваторії, відведеної для купання людей, очистити її від сторонніх предметів. Після закінчення робіт буде створено паспорт пляжу. Наразі вода в річці Прут в районі пляжу відповідає санітарним нормам. До роботи готові душові кабіни, користування якими традиційно буде безкоштовним.

Найближчим часом буде виконано гравіювання вулиці Севастопольської, до 28 травня буде здійснено покос 3 тисяч квадратних метрів заростей трави, обрізку кущів та знесення сухостою. Уже ліквідовано стихійні сміттєзвалища, відремонтовано дитячий майданчик, перевірено справність радіовузлу, дієздатність медичного пункту, підготовлено наочну агітацію щодо поведінки на воді. Попереду – культивація волейбольного поля, перевірка освітлення, облаштування прогулянкової зони на дамбі.

20 травня, на спеціальній нараді, присвяченій відкриттю міського пляжу, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Василь Тимофєєв повідомив, що «Чернівецька міська рятувальна служба на воді» підписала спільні угоди з двома приватними підприємцями. Вони повинні створити належний рівень обслуговування відвідувачів пляжу та розвинути інфраструктуру на об’єкті. Один із підприємців вже виділив 20 тисяч гривень на покращення матеріально-технічного стану рятувальної служби.

Відкриття Чернівецького міського пляжу заплановане на 1 червня.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: «Учень року – 2013. ...
Наступна новина: На Тернопільщині майже на ...

КОМЕНТАРІ