Житомирщина достойно представила свій книжковий доробок на ІХ Київській міжнародній книжковій виставці

Житомирщина достойно представила свій книжковий доробок на ІХ Київській міжнародній книжковій виставці

21.05.13 16:37 0 835
16-19 травня в Українському домі пройшла ІХ Київська міжнародна книжкова виставка, організована Державним комітетом телебачення і радіомовлення України. Вітчизняні та зарубіжні видавництва презентували літературу різних жанрів, тематики, цільової аудиторії, авторів, одним словом – на будь-який смак та уподобання.

Книжковий асортимент Житомирської області на виставці представили комунальне книжково-газетне видавництво «Полісся», приватне підприємство «Рута» та редакційно-видавничий відділ Житомирського державного технологічного університету. Особливим попитом та зацікавленістю користувалась дитяча, краєзнавча, культурологічна, наукова та історична література Житомирщини. Також учасникам та гостям виставки презентували 13 книг, виданих в рамках Програми випуску соціально значущої літератури у 2012 році. Найбільше уваги привертали книги-переможці обласного щорічного конкурсу «Краща книга року» у 2012 році: «Летопись житомирского футбола» В. Казидуба, «Нехай увесь світ сміється», В.Остапчука, «Рідне мистецтво» А. Шевчука, «Ботаніка в таблицях та схемах за ред. Г. Киричук, «У вільх цих кров моєї групи» М. Пасічника, «Життя прожити – не поле перейти» М. Ярмолюка, «Чарівний кошик» Н. Комашні, «Перші зорі надій» З. Головецької, «Півні-Ч» М.Хімич, «М.М. Миклухо-Маклай і Україна» М. Костриці та В. Тимошенко, «Українська Атлантида» Я. Теплого. Такий активний інтерес до цих видань ще раз підкреслює, що Житомирщина має досить серйозний творчий та професійний потенціал для створення гідної літератури та неповторного й унікального художнього оформлення книг як для дітей, так і для дорослих книголюбів.

Під час виставки тривала благодійна акція «Особливі книжки — для особливих дітей». Зібрані кошти будуть спрямовані на видання та придбання підручників і художніх книжок шрифтом Брайля. Також учасники та гості ІХ Київської міжнародної книжкової виставки могли поспілкуватись з письменниками, в тому числі із письменниками нашого регіону, взяти участь в презентаціях їхніх книжок, автограф-сесіях і відкритих дискусіях з питань мистецтва книжки та проблем книговидання.

За гідне представлення видавничої галузі на ІХ Київській міжнародній книжковій виставці Житомирщині вручено диплом.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: На Тернопільщині трудовим ...

КОМЕНТАРІ