Територіальна державна інспекція з питань праці у Житомирській області повідомляє

Територіальна державна інспекція з питань праці у Житомирській області повідомляє

21.05.13 12:53 0 854
Протягом поточного року державними інспекторами праці здійснено 556 перевірок з питань дотримання роботодавцями законодавства про працю, в тому числі по заборгованості – 74 перевірки. За результатами перевірок внесено 523 приписи на усунення виявлених порушень. Перевірками охоплено 528 суб’єктів господарської діяльності.

В ході перевірок виявлено 1487 правопорушення, в тому числі по основних розділах трудового законодавства, а саме: трудові договори – 157, трудові книжки – 50, робочий час і час відпочинку – 385, оплата праці – 787, колективні договори – 29, трудова дисципліна – 28 та інші порушення трудового законодавства про працю.

За результатами проведеної роботи складено та передано до суду 363 протоколи про адміністративне правопорушення, в тому числі по заборгованості – 56 протоколів. За результатами розгляду винесених протягом минулого та поточного року державними інспекторами праці протоколів в березні місяці винесено судами 384 рішення по притягненню порушників до адміністративної відповідальності, із них з накладанням штрафних санкцій – 183 рішення.

Власникам підприємств, установ та організацій внесено 150 подань про притягнення осіб до дисциплінарної відповідальності.

За результатами перевірок, на виконання внесених приписів, заборгованість із заробітної плати погашена протягом поточного року в сумі 9910,5 тис. грн. перед 2447 працівниками.

У 52 роботодавців виявлено порушення законодавства про працю щодо оформлення трудових відносин та ведення кадрового діловодства. 45 фізичних осіб – підприємців використовували найману працю 56 працівників без належного оформлення при допущенні до роботи. За результатами перевірок, щодо оформлення трудових відносин та ведення кадрового діловодства, внесено 52 приписи на усунення виявлених порушень. Складено та передано до суду 50 протоколів про адміністративне правопорушення на підставі ч. 1 ст. 41 КУпАП (за порушення в оформленні трудових відносин).

Протягом поточного року державними інспекторами праці Територіальної державної інспекції з питань праці у Житомирській області було перевірено 140 суб\'єктів господарської діяльності з питань дотримання роботодавцями тарифних ставок та посадових окладів, міжкваліфікаційних та міжпосадових співвідношень в оплаті праці.

За результатами перевірок внесено 46 приписів на усунення виявлених порушень, складено та передано до суду 32 протоколи про адміністративне правопорушення.

Про результати діяльності інспекції подано всього 335 інформацій, з них :місцевим органам влади – 199, правоохоронним – 136.

Протягом поточного року розглянуто 416 звернень громадян, підприємств, установ та організацій.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Григорій Пустовіт взяв ...
Наступна новина: Повідомлення про акцепт ...

КОМЕНТАРІ