На Хмельниччині ефективний розвиток аграрної галузі нерозривно пов'язаний з наукою

На Хмельниччині ефективний розвиток аграрної галузі нерозривно пов'язаний з наукою

21.05.13 16:50 0 852
Традиційно у третю суботу травня Україна відмічає День науки. Напередодні професійного свята в Хмельницькі державній сільськогосподарській дослідній станції Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН відбулися урочисті за участю директора Департаменту економічного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України Віталя Саблука, директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олега Стрілецького. Кращі працівники дослідної станції відзначені Почесними Грамотами обласної державної адміністрації та Департаменту агропромислового розвитку.

Нині дослідна станція має можливість забезпечити потребу агроформувань різних форм власності та інших регіонів у високоякісному насінні зернових, зернобобових, олійних, круп’яних культур, картоплі та багаторічних трав нових сортів вітчизняної селекції. Традиційними на теренах дослідної станції стали Дні поля, науково-практичні семінари, що проводяться спільно з Департаментом агропромислового розвитку, де керівники та спеціалісти агроформувань різних форм власності, приватні товаровиробники мають змогу ознайомитись із результатами новітніх досліджень колективу станції, вітчизняної аграрної науки.

Науковий потенціал установи має можливість вирішувати актуальні проблеми сільськогосподарського виробництва. Запорукою успіху є плідна співпраця науково-дослідної установи з Департаментом агропромислового розвитку Хмельницької облдержадміністрації, Подільським державним аграрно-технічним університетом, агроформуваннями різних форм власності, іншими галузевими установами.

Основним напрямком діяльності Хмельницької державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН, його структурних підрозділів є і повинні залишатись апробація та впровадження найбільш економічно вигідних та екологічно безпечних завершених наукових розробок у агропромислове виробництво регіону. Забезпечуючи науковий супровід ефективного розвитку агропромислового комплексу в Хмельницькій області, колективом науковців дослідної станції розробляються та надаються пропозиції та науково-практичні рекомендації щодо ефективного ведення сільського господарства регіону.

Головна мета сільськогосподарської науки і виробництва на сучасному етапі – створити основу продовольчої безпеки країни, забезпечити стабільний розвиток вітчизняного агропромислового комплексу. Для цього необхідні збалансований і стабільний розвиток усіх галузей сільського господарства: тваринництва і кормовиробництва, рослинництва і землеробства, переробної промисловості, а також їх наукового забезпечення і підготовки кадрів для науки і виробництва. Над вирішенням цих завдань в тісній співпраці працюють подільські науковці та аграрії.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Волині бізнес надає ...

КОМЕНТАРІ