На Тернопільщині голова ОДА відкрив реконструйовану виставкову залу Пінзеля в обласному краєзнавчому музеї

На Тернопільщині голова ОДА відкрив реконструйовану виставкову залу Пінзеля в обласному краєзнавчому музеї

21.05.13 17:15 0 1014
Голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян взяв участь у церемонії відкриття в обласному краєзнавчому музеї реконструйованого залу, де експонуються 8 робіт Іоана Георга Пінзеля - скульптора зі світовим ім'ям.

Він зазначив, що спадщина цього митця відома далеко за межами України. Визнанню «українського Мікеланджело» сприяла й нещодавня виставка робіт Майстра в Паризькому Луврі.

«Тернопільщина пишається тим, що у нас зберігається частина робіт Пінзеля, який є одним з найталановитіших європейських скульпторів ХVІІІ століття. Аби тернополяни та гості нашого краю мали можливість ознайомитися із цим надбанням, обласна державна адміністрація, порадившись з експертами, прийняла рішення відкрити залу Пінзеля у Тернопільському краєзнавчому музеї. можу констатувати – це рішення виконано», - зазначив Валентин Хоптян.

Овновлена виставкова зала оснащена сучасними системами освітлення, а також відеосистемою, яка дає можливість організовувати тут відеоінсталяції.

Завдяки цьому, відвідувачі виставки мають змогу ознайомитися не лише з роботами майстра, які експонуються в Тернополі, але й з тими творами, що зберігаються в інших музейних установах та колекціях.

«Щиро дякую всім причетним до відкриття постійно діючої зали Іоана Георга Пінзеля. Також принагідно вітаю працівників Тернопільського краєзнавчого музею зі 100-річчям їхнього закладу. Вважаю, що сьогоднішній наш захід є вагомим внеском у святкування цього ювілею», - сказав Валентин Хоптян.

Присутні на урочистостях представники духовенства поблагословили відкриття виставки, яка вже прийняла своїх перших відвідувачів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ