Закарпатська область: рятувальники разом із лісниками не допустили загорання лісу в Карпатах

Закарпатська область: рятувальники разом із лісниками не допустили загорання лісу в Карпатах

21.05.13 19:25 0 897
19 травня о 17:10 в оперативно-рятувальну службу Закарпаття надійшло повідомлення з Львівського регіонального координаційного центру керування польотами про те, що в Карпатах (район Воловеччини) спостерігається сильне задимлення. Останнє помітили з рейсового літака.

Згодом з’ясувалося, що в урочищі Білицька поблизу смт Воловець горить суха трава. До місця виклику було направлено вільний від чергування особовий склад воловецьких рятувальників (8 чоловік). Через гірську місцевість, вогнеборцям до місця пожежі довелося добиратися пішки. Їм на допомогу поспішили й працівники держлісгоспу (10 осіб). Вогняний фронт становив близько кілометра. Роботи ускладнювалися й сильним задимленням, адже горіло в низовині.

О 22:03 пожежу вдалося локалізувати, а ще через півгодини повністю ліквідувати. Такі вправні та злагоджені дії бійців ДСНС та лісового господарства дозволили не допустити розповсюдження вогняної стихії на лісовий масив, до якого залишалося декілька метрів.

Пожежею було знищено суху траву на площі близько 5 га. Прямі збитки, заподіяні стихією, та причини загорання встановлюються.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рейтинг ATP. Долгополов ...
Наступна новина: Реформування друкованих ...

КОМЕНТАРІ