Що думають про роботу регіональних органів Міндоходів жителі Рівненщини?

Що думають про роботу регіональних органів Міндоходів жителі Рівненщини?

21.05.13 18:50 0 1086
Підсумки анонімного опитування громадян, проведеного органами Головного управління Міндоходів у Рівненській області в травні цього року, засвідчили, що більшість громадян (53%) оцінюють роботу відомства з налагодження партнерських відносин з платниками податків як добру, а 20% - як дуже добру, задовільною цю роботу вважають 26% респондентів, а незадовільною – менше 1%. Серед опитаних 71% зазначили, що послуги з роз’яснення податкового законодавства завжди надаються вчасно й на високому професійному рівні, 21% ці послуги вважають задовільними, невдоволеними виявились лише 2% громадян.

Мабуть, завдяки цьому у 53% опитаних не виникає жодних проблем під час сплати податків, заповнення та подання податкової звітності тощо, у 40% громадян іноді виникають окремі запитання, а от проблеми під час виконання податкових зобов’язань постійно мають 3% опитаних.

Цікавими є відповіді респондентів на запитання про чинники, які негативно впливають на авторитет відомства: недосконалість та нестабільність податкового законодавства (37% опитаних), часті зміни в законодавстві (17%), неоднозначне тлумачення норм податкового законодавства (6%), високі ставки податків (9%) і великі штрафні санкції (6%). Крім цього, мають місце ще й такі чинники, як важка та заплутана звітність (6%), корупційні дії та бюрократизм (1%).

На запитання, чи доводилося у податкових органах спостерігати випадки неуважності, тяганини, грубощів, стояти в чергах, 92% опитаних громадян відповіли, що ніколи; 5% зазначили, що іноді з ними таке трапляється; 1% відповіли: «так, досить часто». Не змогли відповісти 1% респондентів.

Щодо оцінки громадськістю виконання працівниками органів ГУ Міндоходів у Рівненській області своїх функціональних обов’язків, то 70% респондентів зазначили, що працівники добре виконують свої обов’язки, 8% громадян поставили оцінку «задовільно», 22%- «відмінно», лише 0,2% (3 громадян) оцінили роботу податківців як дуже погану.

Опитування проводилось під час взяття на облік суб’єктів підприємницької діяльності, проведення семінарів, лекцій для платників податків, засідань «круглого столу», зустрічей з трудовими колективами, тощо.

Загалом було опитано майже 2 тисячі респондентів різного віку в усіх регіонах області. Найбільший відсоток опитаних становлять громадяни віком від 25 до 35 років (41%), та (39%) – віком від 35 до 50 років. Серед інших категорій: від 18 до 25 років – 13%, від 50 до 60 – 7%, понад 60 років – 0,1%. На запитання, яка у Вас освіта 54% громадян відповіли – вища, 35 % середня спеціальна та 11% середня. Серед опитаних 45 % є підприємцями, 27% службовцями, 14% робітниками, 6% безробітними, 5 % студентами та 3% пенсіонерами.

Результати таких соціологічних опитувань допомагають виявити існуючі недоліки в роботі та покращити якість обслуговування платників податків.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Визначилися 22 учасники ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ