В Україні відзначають День Європи

В Україні відзначають День Європи

21.05.13 13:50 0 1016
День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

Рішення щодо відзначення в травні Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані. До 1997 року це свято мало переважно культурно-мистецьку спрямованість та носило обмежений характер.

У 1997-1998 роках до святкування Дня Європи долучилися держави-кандидати на вступ до ЄС. У цих країнах святкування набуло певного політичного забарвлення і було спрямоване на формування громадської думки стосовно підтримки вступу до Євросоюзу. Проводилися регіональні конференції та круглі столи; публічні дебати, виступи на телебаченні та радіо громадських діячів; широка інформаційно-роз’яснювальна кампанія; культурно-розважальні програми та спортивні змагання тощо.

В Україні День Європи відзначається на державному рівні. Щорічне відзначення згаданого заходу в нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 р. № 339, яким встановлено третю суботу травня датою святкування в Україні Дня Європи.

У Рівному, в рамках святкування, заплановано провести ряд інформаційних, тематичних, культурно-мистецьких та спортивно-масових заходів задля підвищення рівня поінформованості громадськості щодо європейської інтеграції.

Податківці Рівного та області також долучилися до проведення подібних заходів. Зокрема, спільно з філією ДП «Сервісно-видавничий центр ДПС України» у Рівненській області в приміщенні ДПІ у м. Рівному організовано тематичну експозицію та виставку літератури, з якої платники податків мають змогу ознайомитись з новаціями в податковому законодавстві, сервісами податкової служби та європейським досвідом в сфері оподаткування.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: НХЛ. "Детройт" вперше ...
Наступна новина: "Андерлехт" - чемпіон ...

КОМЕНТАРІ