Суми відшкодованого ПДВ бізнесменам Буковини зросли на 9,3 млн. грн.

Суми відшкодованого ПДВ бізнесменам Буковини зросли на 9,3 млн. грн.

21.05.13 13:16 0 1069
За чотири місяці цього року бюджетне відшкодування податку на додану вартість платникам Чернівецької області перевищило 25,3 млн. грн. З них, майже 11,5 млн. грн. грошовими коштами і 13,8 млн. грн. в рахунок майбутніх платежів.

ПДВ в автоматичному режимі отримали 4 платники на суму понад 3,9 млн.грн., що в загальному обсязі відшкодувань складає майже 12 відсотків.

У свою чергу працівники Міндоходів Буковини признають, що кожен платник податку на додану вартість, дотримуючись критеріїв визначених нормами ПКУ, може претендувати на автоматичне бюджетне відшкодування. Але якраз їх недотримання певним чином стримує збільшення в регіоні кількості таких «відшкодувальників» .

В області найтиповішими порушеннями, що не дають право платникам на «автомат», є наявність розбіжностей між податковим кредитом та податковими зобов’язаннями контрагентів, недосягнення рівня середньої заробітної плати своїм працівникам до суми не нижчої як у два з половиною рази від мінімально встановленої та у деяких бізнесменів відношення сплаченого податку на прибуток до обсягів отриманого доходу є нижчими від середнього по галузі.

В свою чергу аналітичні дані за цей же період підтверджують, що на Буковині суми відшкодованого податку на додану вартість з початку року в 1,6 рази перевищив заявлені.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі джазовою ...
Наступна новина: Герей завоював срібло на ...

КОМЕНТАРІ