Хмельницькі ділки на ремонті лікарні «відмили» 200 тисяч «тіньових» гривень

Хмельницькі ділки на ремонті лікарні «відмили» 200 тисяч «тіньових» гривень

21.05.13 17:32 0 1082
Застосувавши непрозору схему залучення до капітального ремонту медичного закладу субпідрядника з кримінальною податковою історією, службові особи товариства з обмеженою відповідальністю «не обмежили» себе у протиправному використанні бюджетних коштів.

Передусім для проведення протиправної оборудки посадовцями було укладено ряд сумнівних угод з київською фірмою, яка не має нічого спільного з ні з будівництвом, ні з ремонтом чи іншим механічним втручанням у навколишнє середовище. Цей суб’єкт спеціалізується на торгівлі препейд-продукцією і вже тривалий час є головним фігурантом у кримінальній справі про тіньовий обіг готівки, формування схемного податкового кредиту і, як наслідок, умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Як встановили учасники фінансового розслідування, проведеного за результатами діяльності товариства з обмеженою відповідальністю з питань взаємовідносин із лікарнею, приміщення якої потребували капітального ремонту за рахунок бюджетних коштів, до виконання робіт були залучені ще дві субпідрядні організації, чим також грубо порушено умови співпраці. Адже порядок залучення субпідрядників не було визначено умовами договорів як і сама участь у даному процесі третіх осіб не була погоджена підрядником з замовником, що є порушенням Загальних умов укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві.

У результаті бюджетні кошти у загальній сумі 203 тисячі гривень розчинилися у тіньовому обігу. Врешті-решт викриття спроби їх легалізації у фінансово-господарській діяльності підприємства є закономірним закінченням розвитку цих подій.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ