На Львівщині у Самбірському районі відкрито другу чергу сонячної станції

На Львівщині у Самбірському районі відкрито другу чергу сонячної станції

21.05.13 19:37 0 948
20 травня під час робочої поїздки до Самбірського району голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук проінспектував роботу ТзОВ «Самбірська сонячна станція» та взяв участь у відкритті другої черги сонячної станції потужністю 2,02 МВт у с. Ралівка.

Зазначимо, що першу чергу сонячної станції потужністю 1,1 МВт. Було відкрито у 2012 році. Загальну потужність станції заплановано довести до 9,98 МВт до 1 липня 2013 року.

У вітальному слові до господарів та інвесторів сонячної станції очільник Львівщини відзначив, що це хороший зразок доброго партнерства між громадами та бізнесом.

«Це хороший об’єкт для того, щоб вчитися іншим районам як можна розвивати свою територію і яким чином можна отримувати енергію з основних джерел, тобто без необхідності спалювати дорогий газ, нафту чи вугілля. Крім того, таке виробництво енергії є абсолютно безпечним для довкілля, що є важливим, адже екологічна ситуація країни потребує особливої уваги», – сказав В.Шемчук.

Варто зазначити, що це перший крок до виробництва альтернативних видів енергії не тільки на теренах Самбірщини, а й Львівщини загалом. Під будівництво виділено земельну ділянку площею 22 га. У даний проект вкладено 17,6 млн. гривень.

Віктор Шемчук подякував інвесторам за їхній ресурс та своєчасно виконану роботу, а також за те, що спільно з громадою Самбірщини вони працюють в тому напрямку, щоб збудувати енергетичну незалежність нашої держави.

Голова облдержадміністрації побажав процвітання для регіону, справної роботи для станції та запросив інвесторів працювати і владати свої кошти й в інші райони області.

«Бажаю, щоб в інвесторів було бажання, в місцевих органів влади – можливості. А ми будемо надавати їм своє сприяння», – наголосив керівник Львівщини.

Додатково зазначимо, що ТзОВ «Самбірська сонячна станція» сплачує до бюджету району 89,1 тис. гривень.

Також Віктор Шемчук спільно з директором сонячної станції та представником чеських інвесторів урочисто перерізав символічну стрічку в знак відкриття другої черги сонячної станції.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині на ...
Наступна новина: Китай прагне до співпраці з ...

КОМЕНТАРІ