Комітет Верховної Ради України розгляне можливість запровадження екологічного коефіцієнта для Калуша і Калуського району

Комітет Верховної Ради України розгляне можливість запровадження екологічного коефіцієнта для Калуша і Калуського району

21.05.13 18:35 0 1006
На виїзному засіданні у Яремчі Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, у якому взяли участь голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, перший заступник голови ОДА Василь Плавюк, заступник голови обласної ради Остап Дзеса, підтримав Резолюцію науково-практичної конференції «Про техногенно-екологічну ситуацію на території Калуського гірничопромислового району», проведеної у Калуші 4 квітня.

Комітет ВРУ рекомендував Кабінету Міністрів України вжити заходів для першочергового виділення у 2013-2014 роках коштів для проведення невідкладних природоохоронних робіт на території Калуського гірничопромислового району; здійснити в повному обсязі фінансування заходів, спрямованих на запобігання виникненню надзвичайних екологічних ситуацій на території Івано-Франківської області, відповідно до Угоди щодо регіонального розвитку Івано-Франківської області між Кабінетом Міністрів України та Івано-Франківською обласною радою від 6 жовтня 2010 року.

У рішенні Комітету записано: «Розглянути можливість запровадження екологічного коефіцієнта для бюджетів м. Калуша і Калуського району на 2013 рік – до повної ліквідації ситуації. При внесенні змін до Держбюджету на 2013 рік передбачити субвенцію Івано-Франківській області на погашення боргів та продовження робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха на об’єктах комунальної власності в сумі 295,2 млн. грн., зокрема, 60,4 млн. грн. – зареєстрованої, у т. ч. за рішенням судів, казначейської заборгованості за вже виконані роботи».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: визначено ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині у ...

КОМЕНТАРІ