На Тернопільщині врятовано чоловіка від утоплення

На Тернопільщині врятовано чоловіка від утоплення

22.05.13 16:00 0 896
20 травня о 11:20 до реанімаційного відділення Кременецької центральної районної клінічної лікарні з діагнозом: стан після реанімації з приводу утоплення, шпиталізований житель міста Кременець, громадянин Ф., 1980 року народження, який 20 травня близько 11:00 під час купання у ставку поблизу села Великі Бережці Кременецького району був врятований місцевим населенням.

Рятувальники застерігають: громадяни, дотримуйтесь правил безпечної поведінки відпочиваючи на водоймах!

З настанням погожих, теплих днів, з прогріванням води у водоймах, в пошуках порятунку від спеки, люди, все частіше місцем свого відпочинку обирають затишні береги. Звісно, всіх вабить вода – чудодійний засіб оздоровлення організму. Адже купання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів. Але інколи відпочинок біля води може закінчитися трагедією.

Аналіз свідчить про те, що факти нещасних випадків з людьми на воді переважно мають місце в необладнаних для купання місцях при порушенні правил поведінки на воді та в стані алкогольного сп’яніння.

За умови дотримання вимог правил безпеки поведінки на воді, біди можна було б уникнути.

Управління ДСНС України у Тернопільській області звертається до жителів краю з проханням дотримуватися правил безпечної поведінки відпочиваючи на водоймах.

Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є правильний вибір і обладнання місць для купання; навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми з боку дорослих. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях. Безпечнішим є перебування на воді у світлу пору доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24.

Не заходьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте швидкої течії, не заходьте у воду напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах; купаючись на “дикому пляжі” чи у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки, дерева; у воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою; купатися краще там, де є рятувальні служби; особливо уважно слідкуйте за дітьми, їхня поведінка у воді не передбачувана; до плавок потрібно прикріпляти шпильку, якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів; утримуйтеся від далеких запливів, переохолодження – головна причина трагічних випадків. На рівнинних річках є багато ям і вирів. Вони підступно зустрічаються біля піщаних кос, під берегом, де особливо полюбляють купатися діти.

Громадяни, будьте обережні під час відпочинку на воді, щоб він був для Вас і Ваших дітей безпечним, весь час суворо дотримуйтеся порад рятувальників!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина одержала ...
Наступна новина: 886,6 тис. грн субвенції ...

КОМЕНТАРІ