Олексій Кайда зареєстрував законопроєкт про встановлення у День матері та День української вишиванки офіційного святкового дня

Олексій Кайда зареєстрував законопроєкт про встановлення у День матері та День української вишиванки офіційного святкового дня

22.05.13 10:34 0 875
Народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олексій Кайда зареєстрував законопроєкт "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України" (щодо встановлення святкового дня – Дня матері – Дня української вишиванки). У документі запропоновано включити День матері та День української вишиванки до переліку святкових днів, передбаченого Кодексом законів про працю України.

"У поєднанні двох свят – Дня матері та Дня української вишиванки є багато символічного. Адже вишиванка в українців завжди асоціюється з матір'ю. Саме мати вишиває дитині першу вишиванку, передаючи їй разом із узором українську душу", – зазначив свободівець.

Націоналіст наголосив, що система державних свят є одним із чинників формування національної ідентичності. "Саме тому надання Дню матері та Дню української вишиванки статусу святкових днів та урочисте його відзначення на державному рівні сприятимуть формуванню свідомости нового покоління та демонструватимуть пріоритети держави".

Нагадаємо, що 12 травня 2013 року під час VI Всеукраїнського фестивалю національної вишивки та костюма "Цвіт вишиванки" організатори заходу передали Олексієві Кайді звернення від учасників із закликом посприяти у встановленні в День української вишиванки офіційного державного свята.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Кінг хоче 2 млн доларів ...
Наступна новина: У Львові відзначили кращих ...

КОМЕНТАРІ