На Тернопільщині олексій Кайда вимагає перевірити законність участи чиновників у політичній акції Партії регіонів

На Тернопільщині олексій Кайда вимагає перевірити законність участи чиновників у політичній акції Партії регіонів

22.05.13 14:02 0 833
Народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олексій Кайда звернувся до прокурора Тернопільської области Геннадія Мовчана з вимогою провести перевірку дотримання представниками влади законодавства про державну службу під час участи держслужбовців у робочий час у політичній акції Партії регіонів, яка відбулася 14 травня в селі Молотків.

Націоналіст повідомив, що 14 травня в селі Молотків на Лановеччині відбувся мітинг-реквієм, присвячений 70-м роковинам Молотківської трагедії. За повідомленням офіційного веб-сайту Тернопільської обласної державної адміністрації, вшанувати пам'ять жертв трагедії до Молоткова прибули представники влади та політичних партій.

"Масовість заходу забезпечували держслужбовці структурних підрозділів ОДА, районних адміністрацій, рад та інших бюджетних установ. За словами очевидців та судячи зі світлин, розміщених на інтернет-сайтах, чітко бачимо, що під час проведення офіційного заходу адміністрації у с. Молотків використовувалася партійна символіка Партії регіонів. Тому цей захід – не що інше як політична акція "регіоналів". У робочий час представники влади мали би виконувати свої обов'язки, за що вони і отримують зарплату з держбюджету, а не брати участь у партійному заході", – наголосив Олексій Кайда.

Народний депутат зазначив, що дії адміністрації переходять межі здорового глузду: "Керівник області в черговий раз зганьбився. 14 травня вони відзначають річницю події, яка відбулася 29 квітня. Вважаю, що "піаритись" на трагедії цинічно та низько навіть для Партії регіонів. Це вже не перший випадок, коли для "масовки" чиновників зганяють на заходи силою, в той час коли вони мали би виконувати свої прямі обов'язки. Окрім цього, соромно за владу, яка змушувала учнів шкіл нести ганебні прапори Партії регіонів".

Олексій Кайда також підкреслив, що міліція повинна з'ясувати, чому шкільні автобуси використовували для транспортування делегацій із районів Тернопільщини для участи в заходах 9 травня. "У той час, коли автобусами возять чиновників для забезпечення "масовки", багато дітей у районах області не мають можливості дістатися транспортом до шкіл", – зазначив свободівець.

Народний депутат вимагає від прокуратури та правоохоронних органів дати оцінку діям чиновників під час заходу у Молоткові та щодо використання державного майна неналежним чином.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ