Рівненська область: рятувальники наголошують на неухильному дотриманні правил поведінки на воді під час купального сезону

Рівненська область: рятувальники наголошують на неухильному дотриманні правил поведінки на воді під час купального сезону

22.05.13 12:32 0 884
Стомившись від міста, його метушні, шуму та проблем, люди прагнуть знайти спокій на лоні природи. Дуже часто для свого відпочинку, а особливо в спеку, громадяни вибирають місцевість біля водойм. До них їдуть відпочивати поодинці, сім’ями, цілими групами. А чи завжди все виходить вдало?! У минулому році на водних об’єктах Рівненської області під час купального сезону загинуло 36 людей, у тому числі 2 дітей. Нажаль, вже цьогоріч, лише за травень місяць, водойми Рівненщини забрали життя 3 громадян, з яких 1 дитина.

Доволі часто до трагічних наслідків на воді призводить людська необережність, недбалість та не дотримання правил поведінки на воді. Як говорить українське прислів’я: «Не знаєш броду, не лізь у воду».

Найбільше занепокоєння у працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій області викликають стихійні або так звані «дикі» пляжі на водоймах. Не дивлячись на те, що в таких місцях встановлюються попереджувальні таблички із забороною купатися, люди все ж нехтують застереженнями та наражають своє життя на небезпеку.

Враховуючи вищевикладене, Головне Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області в котрий раз звертається до жителів Рівненщини з проханням дотримуватися правил поведінки на воді. Купайтеся лише у спеціально визначених та облаштованих для цього місцях, де є рятувальні пости.

Не запливайте за огороджувальні буї, не пірнайте з містків, дамб, дерев, високих берегів, не купайтеся в нетверезому стані, а також ні в якому разі не залишайте без нагляду дітей!

Будьте вкрай уважними та дотримуйтесь правил безпечної поведінки під час відпочинку на водоймищі.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: На Буковині відбулися ...

КОМЕНТАРІ