На Львівщині триває виставка “Олімпійська писанка”

На Львівщині триває виставка “Олімпійська писанка”

22.05.13 10:09 0 839
З 15 до 30 травня 2013 року у Львівському державному університеті фізичної культури триває унікальна виставка робіт творчого конкурсу “Олімпійська писанка”, який не має аналогів в Україні та світі.

На виставці представлено понад 150 робіт роботи учнівської та студентської молоді 12 міст і районів Львівської області, які створювали писанки упродовж двох місяців. Твори виготовлені у різноманітних техніках та художніх стилях: традиційній восковій техніці, мальовані фарбами на дерев’яній основі, виконані у паперопластиці, роботи із бісеру, тематичні композиції.

Роботи, представлені на конкурс, тематично пов’язані зі спортом, відображають олімпійську тематику. На своїх писанкових творах діти представили велику історію, розпочавши її фрагментами Ігор Стародавньої Греції та Олімпіадами сучасності, із мистецьким поглядом на очікування Олімпійських ігор у Сочі та Ріо-де-Жанейро.

Зазначимо, організаторами конкурсу виступають Львівське обласне управління Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Львівський центр олімпійської просвіти та Львівський державний університет фізичної культури. Виставка працює щодня з 10.00 до 17.00 у приміщенні 209 зали Львівського державного університету фізичної культури, а вхід на виставку вільний.

Переможців конкурсу визначатиме компетентне журі. У колегії журі працюватимуть: член Національної спілки художників України, заступник директора львівської дитячої художньої школи ім. Олекси Новаківського Леонід Гошовський, мистецтвознавець, доцент кафедри олімпійської освіти ЛДУФК Олена Падовська, спортивний журналіст, львівський історик спорту Іван Яремко, начальник Львівського обласного управління Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Анатолій Ігнатович, представник відділення НОК України у Львівській області, почесний ректор ЛДУФК Мирослав Герци, керівник об’єднання народних майстрів та художників-аматорів Львівщини Михайло Боднар та інші.

Також, наприкінці виставки 30 травня 2013 року відбудеться нагородження переможців, презентація електронного каталогу кращих робіт виставки та зустріч з олімпійськими чемпіонами та учасниками Олімпійських ігор Яною Шемякіною, Олександром Петрівом, Андрієм Котельником та Ігором Шимечком.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Грузії затримали ...
Наступна новина: Фахівці Міндоходів Волині у ...

КОМЕНТАРІ