В Луцьку відбулось засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва

В Луцьку відбулось засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва

22.05.13 15:43 0 861
У ньому взяли участь депутати міської ради: Юрій Вега, Андрій Козюра, Андрій Осіпов, Катерина Приступа, Сергій Григоренко, Роман Романюк та Петро Савчук.

Першим розглянули питання «Про вжиття заходів щодо забезпечення безпеки у навчальних закладах», доповідачем з якого був депутат міської ради Андрій Осіпов. На його думку, необхідно вжити заходів щодо забезпечення безпеки у міських комунальних навчальних закладах міста Луцька. Зокрема, він пропонує обладнати приміщення тривожними кнопками виклику загону охорони (ВДСО чи приватної фірми). За його слова, ДНЗ № 24 вже практикує таку систему. Також депутат пропонує запровадити режим суворого обмеження доступу на території навчальних закладів шляхом забезпечення паркану належної висоти, постійно зачинених воріт, які неможливо відчинити ззовні, обладнати приміщення та території ДНЗ камерами відеонагляду, забезпечити належне освітлення території навчального закладу. Спортивні споруди, ігрові майданчики, пісочниці та зовнішній інвентар повинні бути зачинені для запобігання втручанням сторонніх осіб чи тварин. «Питання дуже серйозне, адже стосується безпеки дітей», - наголосив Андрій Осіпов. Члени комісії одноголосно підтримали запропонований проект рішення.

Також депутат Осіпов запропонував на розгляд колег ще одне питання – «Про звернення Луцької міської ради до Верховної Ради України та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про вжиття заходів щодо забезпечення прав особи на свободу совісті та віросповідання». Мова йшла про забезпечення вжиття зазначених заходів у місцях позбавлення волі. Члени комісії підтримали і цей проект рішення.

Опісля перейшли до розгляду питання «Про скасування рішень виконкому та розпоряджень міського голови», що стосуються ПП «Скорпіон-сервіс», автором якого є депутат міської ради Богдан Шиба. Обговоривши проект рішення, депутати підтримали це питання.

Також члени комісії заслухали звіт та пропозиції тимчасової контрольної комісії Луцької міської ради з питань врегулювання конфліктної ситуації, що склалася між підприємцями Завокзального ринку та Волинською обласною спілкою споживчих товариств. Кожен з депутатів висловили свою думку щодо складеної ситуації.

Депутат міської ради Андрій Козюра представив членам комісії проект рішення «Про використання Прапора Європи в місті Луцьку». На його думку, необхідно запровадити практику використання Прапора Європи під час відзначення на території міста Луцька державних та інших свят. Депутати підтримали запропонований проект рішення.

Також члени комісії розглянули питання «Про звернення щодо дій територіальних органів Державної казначейської служби України», «Про виконання Програми економічного та соціального розвитку міста Луцька на 2013 рік за підсумками першого кварталу», «Про ліквідацію держаного комунального підприємства «Молодість» та інші.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Сівасспор" може очолити ...
Наступна новина: День захисту дітей буде ...

КОМЕНТАРІ