Микола Романюк привітав Беату Бживчи з призначенням на посаду Генерального Консула Республіки Польща у місті Луцьку

Микола Романюк привітав Беату Бживчи з призначенням на посаду Генерального Консула Республіки Польща у місті Луцьку

22.05.13 16:06 0 1167
Відбулася зустріч міського голови Миколи Романюка, його першого заступника Святослава Кравчука та заступника Тараса Яковлева, начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віри Кудрявцевої з Генеральним Консулом Генерального консульства Республіки Польща у місті Луцьку Беатою Бживчи та Консулом Генерального консульства Республіки Польща у місті Луцьку Кшиштофом Савіцкі.

Микола Романюк привітав Беату Бживчи з призначенням на посаду Генерального Консула, побажав успіху та аби все вдавалося.

Він висловив сподівання на поглиблення співпраці міської ради та Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку. Адже Луцьк має багато міст-партнерів у Польщі. За словами міського голови, ця робота продовжуватиметься й надалі. «Цьогоріч підпишемо нові угоди, зокрема, у червні з Білостоком. Також бажання укласти таку угоду з нами виявили й представники Хелма. Ми зацікавлені у співпраці з польськими містами», – наголосив він.

Микола Романюк зазначив, що Луцьк спільно з польськими містами реалізує чотири проекти у рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна». «Це серйозні інвестиції в окремі галузі міста. Зокрема, 1,5 млн євро - на реконструкцію Луцького зоопарку. Такі кошти у міському бюджеті було б важко віднайти», – зауважив він.

Міський голова сказав про активну співпрацю навчальних закладів з польськими колегами, про тісну співпрацю бізнесу. Він наголосив, що у місті працюють спільні українсько-польські підприємства.

Підтримав міського голову його перший заступник Святослав Кравчук, який зауважив, що багато загальноосвітніх закладів налагодили тісну співпрацю з польськими школами. За його словами, тут є багато напрацювань. Постійно наші учні їздять до Польщі, а польські діти приїжджають до Луцька.

Міський голова Микола Романюк подякував Генеральному Консульству Республіки Польща у Луцьку в особі пані Беати Бживчи за сприяння у проведенні Дня Європи у нашому місті.

Висловив слова вдячності міський голова й за сприяння у виготовленні візових документів для офіційних делегацій з Луцької міської ради, в тому числі культурних колективів, спортивних команд, шкільних колективів, для яких запрошення на заходи приходять на ім’я Луцького міського голови.

У свою чергу, пані Беата Бживчи подякувала за привітання та шню зустріч. Вона також висловила вдячність за співпрацю та підтримку. Беата Бживчи наголосила, що з радістю допомагатиме Луцьку у співпраці та налагоджені зв’язків з польськими партнерами. Також вона висловила сподівання, що цієї осені буде підписана Угода про асоціацію України з ЄС.

Кшиштоф Савіцкі поінформував присутніх про заходи, які відбуватимуться у нашому місті за підтримки Генерального консульства Республіки Польща у місті Луцьку, зокрема, це - джаз-фестиваль «Музичні діалоги», «Стравінський та Україна» тощо.

На завершення зустрічі Микола Романюк вручив Беаті Бживчи та Кшиштофу Савіцкі символічні подарунки.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 886,6 тис. грн субвенції ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ