Луцьк: у міській раді обговорили питання виплати заробітної плати на підприємствах міста

Луцьк: у міській раді обговорили питання виплати заробітної плати на підприємствах міста

22.05.13 17:27 0 1022
Під час спільного засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати та робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб’єктів господарювання, які діють на території міста, розглянуто питання про стан виплати заробітної плати, сплати податків і внесків до соціальних фондів; фактичний рівень середньої заробітної плати найманих працівників та шляхи його підвищення.

Заступник міського голови Тарас Яковлев поінформував про стан виплати заробітної плати на підприємствах міста. Станом на 01.05.2013 ця сума по місту становила 3411,5 тис. грн, із яких: 2202,9 тис. грн – заборгованість 6-ти економічно активних підприємств міста; 958,3 тис. грн – заборгованість підприємства-банкруту ЗАТ «Західпромбуд»; 250,3 тис. грн заборгували своїм працівникам 3 підприємства, що призупинили свою діяльність (ПП «Комфортбуд-плюс», ТзОВ «Світлофор», ТзОВ «Фагот»).

У порівнянні з попереднім місяцем сума заборгованості з виплати заробітної плати економічно активних підприємств міста суттєво не змінилась: 2202,9 тис. грн проти 2222,0 тис. грн станом на 01.04.2013. У 3-х економічно активних підприємств, що перебувають у числі боржників з початку року (товариства «Каскад-Продакшн» і «Каскад-Транспорт», Мостозагін № 60 ПАТ «Мостобуд»), сума боргу залишилась незмінною. У найманих працівників КП «Автогосподарство Волинської обласної ради» сума боргу із оплати праці зменшилась на 12,1 тис. грн, у працівників Луцького підприємства електротранспорту – на 10,0 тис. грн. Перелік економічно активних суб’єктів господарювання, що мають заборгованість із виплати заробітної плати, поповнився підприємством ЗАТ «Меблі-Вікторія», заборгованість на якому складала 9,5 тис. грн.

Серед підприємств-банкрутів у числі боржників із виплати заробітної плати залишилось ЗАТ «Західпромбуд».

Запрошений на засідання керівник КП «Автогосподарство Волинської обласної ради» запевнив, що до 20 липня на підприємстві буде повністю погашена заборгованість із заробітної плати.

Заступник міського голови Тарас Яковлев торкнувся питання оплати праці та підвищення її рівня. За перший квартал 2013 року рівень середньої заробітної плати штатних працівників облікового складу становив 2537,0 грн, що на 10,2 відсотка вище, ніж за відповідний період минулого року. Рівень середньої заробітної плати по місту на 7 відсотків перевищує середьообласний показник. За словами Тараса Яковлева, у числі основних завдань Програми економічного і соціального розвитку міста у 2013 році передбачено забезпечити рівень середньомісячної заробітної плати штатних працівників економічно активного сектору не нижче 2640,0 грн та зменшити кількість підприємств з низьким рівнем середньої заробітної плати.

За даними проведеного моніторингу рівня середньої заробітної плати найманих працівників міста встановлено, що у квітні 2013 року 16 суб’єктів господарювання нарахували своїм працівникам заробітну плату в розмірі, середній рівень якої менше ніж 1147,0 грн. 15 підприємств, які у березні місяці нарахували своїм працівникам заробітну плату нижче гарантованого державою розміру мінімальної заробітної плати, підвищили рівень середньої заробітної плати, та, як наслідок, вийшли із цього переліку.

В цей же час, ще 3 суб’єкти господарювання у квітні не змогли забезпечити належний рівень оплати праці та з’явилися у ньому, зокрема: Волинська обласна організація українського товариства мисливців та рибалок, ПП «Елітерма», ПП «Віталтранс». Крім того, ще у 17-ти підприємств міста при штатній чисельності більше 100 осіб середня заробітна плата у квітні склалась менше 1500,0 грн. Керівників окремих із вищезазначених підприємств було запрошено до участі у засіданні робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб’єктів господарювання, які діють на території міста для з’ясування причин та шляхів виходу із ситуації, що склалась.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Наступна новина: Під час двомісячника ...

КОМЕНТАРІ