Житлові та майнові права дітей – під захистом Чернівецької міської ради

Житлові та майнові права дітей – під захистом Чернівецької міської ради

22.05.13 08:54 0 1161
Виконавчі органи міської ради продовжать роботу, спрямовану на захист житлових та майнових прав дітей у Чернівцях і забезпечать неухильне виконання державних та регіональних програм і заходів з питань захисту житлових та майнових прав дітей. Таке рішення 21 травня, прийняв виконавчий комітет Чернівецької міської ради.

Службою у справах дітей міської ради спільно з іншими виконавчими органами міської ради напрацьовані дієві механізми захисту житлових та майнових прав дітей, на особливому контролі перебуває захист прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Згідно з рішенням виконавчого комітету буде вжито вичерпних заходів для отримання державних соціальних допомог дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, сім’ям з дітьми, під опікою (піклуванням), дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім’ям, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського після досягнення ними 18 річного віку. Діти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа, забезпечуватимуться житловим приміщенням позачергово.

Довідково:

У Чернівцях проживає 48 тис. дітей. В службі у справах дітей на обліку перебуває 290 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 60 дітей-сиріт та 230 дітей, позбавлених батьківського піклування. З цієї категорії дітей – 241 дитина забезпечена житлом (181 дитина має право користування житловим приміщенням, 60 – мають житло на праві власності), 49 дітей не мають власного житла. Службою у справах дітей ведеться і постійно оновлюється облік житла, яке належить або право користування яким мають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

З метою соціальної реабілітації дітей, які потрапили у складні життєві обставини, в місті діє 4 соціальні квартири, де проживають 33 молоді особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Впродовж І кварталу 2013 р. прийнято 25 рішень виконавчого комітету, що стосуються захисту прав та інтересів дітей. Продовжується соціальна підтримка дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. В поточному році вона становила 147,8 тис. грн.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ