На Буковині відбулися тактико-спеціальні навчання з гасіння лісових пожеж

На Буковині відбулися тактико-спеціальні навчання з гасіння лісових пожеж

22.05.13 12:34 0 831
25 травня у селі Панка Сторожинецького району на території Зруб-Комарівського лісництва Агрогосподарського об’єднання "Чернівціагроліс" відбулися тактико-спеціальні навчання з гасіння лісових пожеж. У них взяли участь підрозділи Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області та працівники лісництва. Навчання проводилися з метою відпрацювання спільних дій між особовим складом підрозділів УДСНС України в Чернівецькій області та працівниками Зруб-Комарівського лісництва Агрогосподарського об’єднання «Чернівціагроліс» під час виникнення пожежі у лісовому масиві.

Згідно задуму навчань, внаслідок необережного поводження з вогнем в лісі, ділянка якого належить Зруб-Комарівському лісництву, виникло загорання. Пожежу виявили жителі села Панка Сторожинецького району. Місцеві мешканці відразу зателефонували на спецлінію 101. Рятувальники, в свою чергу, повідомили про пожежу керівництво Зруб-Комарівського лісництва.

На пожежі склалась загроза розповсюдження вогню на житлові будинки мешканців села Панка Сторожинецького району, яке межує з лісовим масивом. Загальна площа загорання лісу склала 1800 кв.м. На місце виклику направлено пожежно-рятувальні підрозділи міст Чернівці, Сторожинець та місцеву пожежну команду села Комарівці. Керівництво «Чернівціагроліс» направляє на місце події лісопожежну команду. Першочерговим завданням пожежно-рятувальних підрозділів було запобігання подальшого розповсюдження полум’я, адже існував ризик загорання житлових будинків у селі Панка. Спільними зусиллями бійців ДСНС та лісників пожежу вдалося локалізувати, а згодом і ліквідувати повністю. Таким чином, вдалося запобігти поширенню вогню на житловий сектор. Всього для ліквідації пожежу залучалися 22 одиниці техніки та 73 чоловік особового складу. З поставленими завданнями учасники навчань впоралися у встановлені терміни.

Окрім навчань з ліквідації умовної пожежі, під час заходу було проведено огляд техніки пожежних команд лісових господарств області та їх оснащення до дій у разі пожежі. За підсумками заходу було визначено кращі команди. Переможцями стали Берегометське лісове господарство, Сокирянське лісове господарство та Кіцманське лісництво АПК, які були нагороджені цінними подарунками.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: На Житомирщині у порядку ...

КОМЕНТАРІ