Фахівці Міндоходів Волині у травневі вихідні милувалися красою Карпат

Фахівці Міндоходів Волині у травневі вихідні милувалися красою Карпат

22.05.13 10:14 0 2257
Про відпочинок та подорожі мальовничими куточками у колективі працівників Міндоходів на Волині традиційно дбає профспілка. Цього разу, як і в минулі роки, триденна туристична поїздка на Закарпаття теж відбулася з ініціативи та за безпосередньої фінансової підтримки профспілкової організації працівників Міндоходів на Волині.

Як розповіла голова профспілки працівників Головного управління Міндоходів у Волинській області Світлана Ротченкова, планували поїздку мальованими куточками Карпат, враховуючи побажання працівників.

«Взяти участь у поїздках історичними, культурними та туристичними місцями України завдяки діяльності профспілки кожен співробітник ГУ Міндоходів Волині, у минулому податкової служби, має можливість двічі на рік. Не зраджуючи традиціям, популярні пізнавальні туристичні маршрути, мандрівку якими ми вперше запропонували нашим співробітникам протягом трьох травневих вихідних, спланували так, щоб відвідати якомога більше цікавих місць. Подорож виявилася максимально насиченою на враження. Неймовірної краси краєвиди, гостинність та увага до нас місцевих жителів і багата історична спадщина Закарпаття, з якою ми ознайомилися під час екскурсій, запам’ятаються усім без винятку чотирьом десяткам учасникам туристичної поїздки», – розповіла Світлана Ротченкова.

Першим пунктом туристичної поїздки стало м. Берегово, де група волинян відвідала термальні джерела. Потому волиняни скуштували та оцінили вишуканий і неповторних аромат і смак закарпатських вин і почули цікаві факти про особливості кліматичних умов та географічного розташування місцевого урочища Чизай.

«Звичайно ж без відвідин пам’яток історії та архітектури подорож не була б такою пам’ятною. Тому коротка лекція-розповідь про минуле та мешканців замку Сент-Міклош с.Чинадієво та ознайомлення з експонатами музею під відкритим небом у «Старе село» у с. Колочава дозволила нам відчути атмосферу побуту і звичаїв жителів Карпатського краю, що панувала тут декілька сторіч тому», – розповіла Світлана Ротченкова.

Гідну конкуренцію витворам людини може скласти лише матінка-природа. У цьому волиняни переконалися, відвідавши Карпатський біосферний заповідник «Долина нарцисів» та Синевирське озеро. Прадавня природна краса зачарувала туристів з Волині не менше, аніж по-європейськи вишукані і затишні вулички Мукачева та архітектура лицарської епохи місцевих замків.

Серед найбільш пікантних родзинок усіх екскурсій – пам’ятник сажотрусу у м. Мукачево, бо як з’ясувалося цей постамент встановлений цілком реальному працівнику одного із місцевих ЖЕКів. До речі, у Мукачевому кожен бажаючий може попросити у представника цієї маловідомої нині професії, удачі. Як кажуть мукачівці, старовинна легенда ж недаремно говорить про те, що того, хто зустрів на вулиці сажотрус, супроводжує успіх. Відтак, усі без винятку волиняни не втратили нагоди попросити часточку щастя і доторкнутися до пам’ятника представнику загадкової та надзвичайно шанованої в минулому професії, який відкритий кожному подорожуючому вулицями міста.

Знайомитися з культурно-історичною спадщиною та унікальними екологічними куточками Закарпаття приємно та цікаво кожної пори року. Але весняна подорож популярними туристичними маршрутами Закарпаття відтворює а пам’яті кожного свіжість вражень і почуттів, більшістю з нас пережитих і забутих ще у дитинстві.


По матеріалам: http://sportmotiv.ru/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині триває ...
Наступна новина: На Житомирщині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ