Чернівці: Віталій Михайлішин увійшов до складу Національної комісії України у справах ЮНЕСКО

Чернівці: Віталій Михайлішин увійшов до складу Національної комісії України у справах ЮНЕСКО

23.05.13 13:04 0 949
Головою Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, Першим заступником Міністра закордонних справ України Русланом Демченком затверджено новий Склад Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.

До складу Нацкомісії ввійшли представники Буковини: голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, ректор Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Степан Мельничук, проректор з науково-педагогічної роботи Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Тамара Марусик.

Довідково:

Рішенням 35-ї сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що проходила 19 червня 2011 року в Парижі, визначну пам’ятку архітектури Чернівців та всієї України, колишню Резиденцію митрополитів Буковини і Далмації внесено до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Об’єкти всесвітньої спадщини мають якості виняткової загальнолюдської цінності і є предметом не тільки регіональної, а й національної гордості. В усьому світі такі території отримують першочергові субсидії на національному рівні. Статус ЮНЕСКО є також своєрідним гарантом природної і культурної унікальності об’єкта як з природоохоронної та наукової, так і з естетичної точки зору, що в першу чергу робить територію привабливою для туристичного розвитку.

Згідно з Конституцією ЮНЕСКО на Україну, як і на будь-яку іншу державу-члена, покладається обов’язок дотримуватись рекомендацій та міжнародних конвенцій, схвалених Генеральною Конференцією цієї організації, шляхом запровадження встановлюваних ними норм та принципів у своє законодавство – чи то прийняття нових правових та нормативних актів, чи то внесення відповідних змін та поправок до чинного законодавства.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: На відпочинок до Євросоюзу? ...

КОМЕНТАРІ