В Луцьку лариса Соколовська провела нараду щодо готовності пляжу у центральному парку культури і відпочинку до купального сезону

В Луцьку лариса Соколовська провела нараду щодо готовності пляжу у центральному парку культури і відпочинку до купального сезону

23.05.13 10:44 0 869
Заступник міського голови Лариса Соколовська провела нараду з представниками відповідних служб щодо готовності місць масового відпочинку громадян на річці Стир у центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Учасники заходу оглянули стан центрального пляжу, прибережну зону річки Стир та визначили, які роботи необхідно ще виконати.

Лариса Соколовська зауважила, що наближається літо і незабаром лучани більше часу проводитимуть поблизу водойм. За її словами, до цього часу центральний пляж у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки має бути приведений у належний стан, аби мешканці міста мали можливість тут комфортно і безпечно проводити час. Для цього необхідно до 1 червня завершити усі підготовчі роботи.

Розпочати ремонтні роботи раніше не було можливості, адже через аномальну зиму та велику кількість опадів центральний пляж був тривалий час підтоплений. Вода тільки нещодавно зійшла, однак, грунт ще не до кінця просох. Частина підготовчих робіт уже проведена. Зокрема, уже забезпечено подачу питної води на пляж. Стаціонарні колонки відремонтовані і готові до роботи.

Також набрана команда рятувальників, які незабаром пройдуть відповідне навчання. До кінця травня буде обладнано стаціонарний пост, у якому рятувальники вестимуть чергування. Він буде забезпечений необхідним обладнанням та медикаментами.

До кінця травня буде розміщено стенди із матеріалами щодо попередження нещасних випадків на воді та надання першої медичної допомоги.

Незабаром буде завезено новий пісок, аби маленькі діти мали де бавитися.

Крім того, за тиждень приберуть територію центрального пляжу, викосять траву, вирубають самосівні дерева та кущі, відремонтують сходи та перила спусків до води, відремонтують та підфарбують малі архітектурні форми, які тут знаходяться.

Крім того, буде проведено обстеження дна р. Стир вздовж центрального пляжу, аби люди могли там безпечно купатися.

Варто зауважити, що поки вода у річці до кінця не очистилися і є брудною – це зумовлено тим, що навесні Стир вийшов з берегів і у нього попало сміття та різні нечистоти. В ході наради було повідомлено, що уже взяті необхідні проби води, результати яких буде відомо через декілька днів. Та й через аномальну зиму та тривале підтоплення території природні біологічні процеси у землі ще не завершилися. Нині грунт на території пляжу ще перезволожений.

Зважаючи на всі ці причини поки невідомо, чи розпочне центральний пляж у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки роботу 1 червня. Остаточне рішення з цього питання буде прийняте під час чергової наради, яку планують провести в кінці наступного тижня.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Виїзну ...
Наступна новина: "Чи поверне обласна ...

КОМЕНТАРІ