В Луцьку відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту

В Луцьку відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту

23.05.13 12:20 0 862
Участь у роботі комісії взяли Андрій Калахан, Богдан Шиба та Андрій Осіпов.

Депутат міської ради Андрій Осіпов запропонував до порядку денного включити питання про перевезення пільгових категорій громадян у маршрутних таксі та про врегулювання проблемної ситуації у Старому місті.

Перед членами комісії виступила голова Луцької міської громадської організації «Захист дітей війни» Наталія Литвинець з проханням внести зміни до рішення виконавчого комітету щодо пільгових перевезень громадян у маршрутних таксі. Просить включити до переліку пільговиків дітей війни.

Заявниця розповіла, що їх організація зверталася за роз’ясненням до Мінсоцполітики, звідки надали відповідь, що ця категорія громадян має право на такі пільги. Причому, стверджує Наталія Литвинець, пільгами на перевезення користуються у половині областей України, зокрема, Львові, Черкасах, Києві.

Звернулася до комісії й жителька з вул. Кафедральна, 4а, що у Старому місті, Наталія Петренко. Вона просить втрутитися у конфліктну ситуацію, що виникла між мешканцями будинку та Волинським технікумом національного університету харчових технологій. За її словами, директор технікуму зніс дворову вбиральню, якою користувалися жителі будинку. Як пояснив Андрій Осіпов, це питання людського співжиття. Тож депутати вирішили провести виїзне засідання комісії для вирішення ситуації на місці.

Члени комісії підтримали проект рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин м. Луцька» скульптору Миколі Голованю.

Також депутати заслухали інформацію начальника управління економіки міської ради Любові Ковпак «Про виконання Програми економічного та соціального розвитку міста Луцька на 2013 рік за підсумками першого кварталу». За її словами, в цілому І квартал не є показовим. Як правило, відбуваються тендери, проплачуються суми заборгованості. Негативним є те, що по місту все-таки є заборгованість з виплати заробітної плати, хоча вона скоротилася на 700 тис. грн. Ведеться робота з підприємствами, у яких зарплата нижча мінімального рівня. За словами Любові Ковпак, керівники таких підприємств пояснюють, що працівники у них не зайняті повний робочий день. Зростає також заборгованість населення за житлово-комунальні послуги. Рівень проплати у нашому місті становить 66,6%. Голову депутатської комісії Андрія Калахана цікавила думка начальника управління економіки, чи позначиться підвищення суми квартплати на збільшенні заборгованості населення за житлово-комунальні послуги. Як свідчить статистика, перші два місяці заборгованість зростає, далі ситуація стабілізується, - відповіла вона.

Члени комісії заслухали також інформації начальників управлінь фінансів та бюджету Лілії Єлової і фінансового контролю та аудиту Валентину Малютіну, розглянули ще ряд актуальних питань з життєдіяльності міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Керівник закарпатських ...

КОМЕНТАРІ