Кожен десятий РРО на Волині формує контрольну касову стрічку в електронному вигляді

Кожен десятий РРО на Волині формує контрольну касову стрічку в електронному вигляді

23.05.13 08:52 0 898
На Волині майже 700 одиниць касової техніки щодоби передають контрольно-звітну інформацію з РРО до єдиного серверу обробки інформації Міндоходів. Про це на засіданні «круглого столу» за участі відповідальних фахівців Міндоходів, представників сервісних організацій та користувачів повідомила заступник голови ДПС у Волинській області Інна Степанюк.

«Ми очікуємо, що до початку червня кожен третій касовий апарат з Волині формуватиме копії розрахункових документів та фіскальних звітних чеків в електронному вигляді. Але хочемо з’ясувати заздалегідь усі проблеми – від технічних моментів впровадження цього сервісу на кожному конкретному підприємстві до якості роботи сервісних організацій – для того, щоб до 1 липня цього року максимальна кількість користувачів РРО змогли відчути усі переваги сервісу «формування контрольної касової стрічки в електронному вигляді», – звернула увагу учасників зустрічі Інна Степанюк.

Потому фахівці Міндоходів у Волинській області спільно з представниками бізнесу та сервісних організацій в режимі відвертого діалогу визначали найбільш «болючі точки» впровадження сервісу на Волині.

Як свідчить практика переобладнання РРО під нові умови передачі звітності та придбання нової касової техніки, не всі райони області повною мірою використовують наявний потенціал виробників техніки та сервісних організацій. Зокрема, наразі найкращих показників із впровадження сервісу досягнуто на території обслуговування Любомльської МДПІ та Нововолинської ОДПІ. Наприклад, у м. Любомль 44 відсотки усіх касових апаратів, а на території Іваничівського району більше 48 відсотків РРО, формують звітну інформацію в електронному вигляді, у м. Нововолинськ та смт. Шацьк кожен третій касовий апарат успішно передає звіти з РРО до єдиного серверу обробки інформації.

«Щоб ліквідувати диспропорції у показниках на території інших районів, що мають навіть більш потужний потенціал, варто кожній зацікавленій стороні більш активно рухатися у напрямку впровадження цієї новації,» – підсумувала Інна Степанюк.

Довідково: на Волині працює більше 6700 реєстраторів розрахункових операцій. Із 1 липня усі вони, відповідно до вимог закону, повинні формувати контрольну касову стрічку в електронному вигляді.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ