Хмельниччина зароблятиме на туризмі

Хмельниччина зароблятиме на туризмі

23.05.13 09:32 0 874
Цьогоріч платники туристичного збору сплатили до місцевих бюджетів загалом 82,9 тисяч гривень цього податку проти 71,8 тисяч, зібраних в аналогічному періоді минулого року. Темпи росту становлять 115 відсотків.

Нагадаємо, що раніше надходження збору зросли на чверть – зі 152 тисяч гривень у 2011 році до майже 200 тисяч у 2012-му. Сплачують його на даний час в області 53 суб’єкти господарювання, переважно це власники готелів. Найбільше їх у Кам’янці-Подільському та в обласному центрі.

В управлінні оподаткування юридичних осіб Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області звертають увагу на те, що надходження у перспективі будуть більшими. Адже наразі готельно-туристичний та квартирно-посередницький бізнес залишається значною мірою «тінізованим» і одним з найбільших ресурсів для збільшення надходжень є детінізація та побудова прозорих економічних взаємовідносин у цій сфері.

«Сприятиме цьому й розвиток туризму в Україні та на Поділлі, зокрема, це в свою чергу активізує підприємницьку ініціативу у наданні послуг для туристів», – вважає керівник зазначеного підрозділу Василь Шкарпета.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ